Gisteren ben ik met een kleine omweg even naar de winkel gefietst. Buiten de wijk om, onder de dijk langs, slingert zich in mooi weggetje door de weilanden. En in de bermen langs de weg was alweer heel wat moois te bewonderen. Zo werd overal het groen van het gras opgevrolijkt door het speenkruid.

Hier en daar zag je het paars van de dovenetel.

En sinds een tijdje zijn ook de wat lomp ogende bloemenaren van het groot hoefblad te zien. De grote plompe aren vallen door hun doffe kleuren helemaal niet op. Van dichtbij zijn de kleine bloemetjes eigenlijk best wel mooi.

En dan stond er ook nog een fiere pinkterbloem. De tere kleur van de bloemen  stak fel af tegen het donkere slootje op de achtergrond

En niet te vergeten, de kleine witte madeliefjes. Wanneer die in de volle zon tussen het gras hun witte kopjes openen geeft het meteen een zomers gevoel.

Het hartje van de madeliefjes vind ik altijd net een bloemetje op zich

En toen stond er ook nog klein hoefblad. De stengels al lang en al weer naar de grond buigend zo aan het eind van hun bloeiperiode. Een enkeling stond nog met het kopje omhoog. En net als bij de madelief is het hart een bloemetje op zich.

Lekker hoor, zo even tussen de weilanden door fietsen.