10 April, ochtend

Gisteren ben ik met een kleine omweg even naar de winkel gefietst. Buiten de wijk om, onder de dijk langs, slingert zich in mooi weggetje door de weilanden. En in de bermen langs de weg was alweer heel wat moois te bewonderen. Zo werd overal het groen van het gras opgevrolijkt door het speenkruid.

Hier en daar zag je het paars van de dovenetel.

En sinds een tijdje zijn ook de wat lomp ogende bloemenaren van het groot hoefblad te zien. De grote plompe aren vallen door hun doffe kleuren helemaal niet op. Van dichtbij zijn de kleine bloemetjes eigenlijk best wel mooi.

En dan stond er ook nog een fiere pinkterbloem. De tere kleur van de bloemen  stak fel af tegen het donkere slootje op de achtergrond

En niet te vergeten, de kleine witte madeliefjes. Wanneer die in de volle zon tussen het gras hun witte kopjes openen geeft het meteen een zomers gevoel.

Het hartje van de madeliefjes vind ik altijd net een bloemetje op zich

En toen stond er ook nog klein hoefblad. De stengels al lang en al weer naar de grond buigend zo aan het eind van hun bloeiperiode. Een enkeling stond nog met het kopje omhoog. En net als bij de madelief is het hart een bloemetje op zich.

Lekker hoor, zo even tussen de weilanden door fietsen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

4 reacties op “10 April, ochtend”

 1. Laura avatar
  Laura

  Wat zijn ze weer mooi!
  Het wordt weer lente, heerlijk 😀

 2. Margo avatar

  Wat een vrolijke kleurtjes al! Die onderste is prachtig!!
  Het valt me nu ineens op dat je geen exif-data meer weergeeft. Heeft die in een of andere actie het onderspit gedolven? :mrgreen:

 3. Margo avatar

  Ik vind geel een heel lastige kleur om te fotograferen. Het is net alsof het geel wegvloeit over de gehele foto, alsof er geen schaduwen ed meer zijn. Op jouw foto’s is dat niet het geval, heb je er misschien een filtertje overheen gelegd?

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb niets speciaals gedaan met de foto’s van gele bloemen. Het probleem wat je beschrijft ken ik niet. Misschien wat onderbelichten om wat meer contrast te krijgen?

  En ja, geen idee wat ik uitgevreten heb maar de exif-data doet het niet meer. Ik moet nog eens goed uitzoeken waar hem dat nu weer in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *