Wonderlijk

Afgelopen weekend was ik in het smalste stukje van Nederland, ergens tussen Ohe en Laak en Stevensweerd. Zondags hebben we daar, ondanks de donkere luchten, even gewandeld langs het natuurgebied langs de Waal. Waar nu het natuurgebied is was tot een paar jaar geleden nog een grindafgraving. Bij dat opgraven van het grind werd zo af en toe ook een oude boomstam naar boven gehaald. De boomstammen zijn naar schatting zo’n 2000 jaar oud. Gelukkig zijn ze niet weggegooid maar staan ze nu als een soort van bos langs het water.

De donkere stammen tegen de toch nog lichte lucht waren moeilijk te fotograferen. Dat leek mij een mooie gelegenheid om eens een HDR-poging te doen.

In dat zelfde gebied liepen ook paarden rond, allemaal jonge hengsten en die waren flink aan het dollen toen wij langs kwamen.

De kleur van de paarden, het zand en de lucht gaven een vreemde sfeer aan het geheel.

Niet veel later gingen de jonge paarden er met een vaartje vandoor. Nog snel even een foto voor we weer verder liepen.

Halverwege de wandeling leken de wolken nog dreigender te worden, een lang lint van wolken die zich van België, over Nederland naar Duitsland uitstrekte.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “Wonderlijk”

  1. Marie-Claire avatar

    Mooi en dreigend idd, vind de HDR2-foto het mooiste !

  2. Margo avatar

    Jouw HDR foto’s zien er heel natuurlijk uit. Wonderlijk die staken uit de grond.

  3. Rileo avatar

    Gezien de rest van de foto’s, waar de luchten nog vrij zacht zijn, is het net of er een overlay op de HDR foto2 is gelegd. Niet mijn foto moet ik eerlijk bekennen maar het heeft wel iets onheilspellends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *