Vorig weekend was ik op bezoek bij VriendinT. In de appelboomgaard naast haar huis stonden onder de bomen hele wolken van pinksterbloemen. En omdat het mooi weer was ben ik met de camera er maar eens voor gaan liggen. Wat een mooi gezicht is dat vanuit die hoek gezien

Ik lag er nog niet zo lang toen ik vanuit de verte een bezoeker aan zag komen.

De grote wolzwever kwam eens even lekker van de bloemen snoepen. Dat was mooi voor mij, zo kon ik lekker foto’s van hem maken. Maar dat vergde wel even wat oefening na zo’n lange winter geen insecten te hebben fotografeerd.

Gelukkig bleef het beestje nog wel een tijdje bezig en kreeg ik meerdere kansen om een foto van hem te maken.

Het is toch wel een eigenaardig insect, met zijn lange snuit en harige achterlijf. Hij ziet er bijna aaibaar uit.

Zo liggend bij de bloemen met de insecten is het altijd weer een uitdaging om te proberen er eentje in de vlucht te fotograferen. Voor dat je er eentje scherp op hebt ben je al weer heel wat foto’s verder.