18 April, ochtend

Vorig weekend was ik op bezoek bij VriendinT. In de appelboomgaard naast haar huis stonden onder de bomen hele wolken van pinksterbloemen. En omdat het mooi weer was ben ik met de camera er maar eens voor gaan liggen. Wat een mooi gezicht is dat vanuit die hoek gezien

Ik lag er nog niet zo lang toen ik vanuit de verte een bezoeker aan zag komen.

De grote wolzwever kwam eens even lekker van de bloemen snoepen. Dat was mooi voor mij, zo kon ik lekker foto’s van hem maken. Maar dat vergde wel even wat oefening na zo’n lange winter geen insecten te hebben fotografeerd.

Gelukkig bleef het beestje nog wel een tijdje bezig en kreeg ik meerdere kansen om een foto van hem te maken.

Het is toch wel een eigenaardig insect, met zijn lange snuit en harige achterlijf. Hij ziet er bijna aaibaar uit.

Zo liggend bij de bloemen met de insecten is het altijd weer een uitdaging om te proberen er eentje in de vlucht te fotograferen. Voor dat je er eentje scherp op hebt ben je al weer heel wat foto’s verder.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

6 reacties op “18 April, ochtend”

 1. Marie-Claire avatar

  Nou.. ik vind de foto’s prachtig hoor !

 2. Fred avatar

  NOu dit is in een woord prachtig, elke keer bij jou genieten.
  Gr,
  Fred

 3. Margo avatar

  Mooi!!!! Zo’n heerlijk zomers beeld, liggend in het gras en de boel van onderen bekeken. Wonderlijk beestje dat wollige bijtje.

 4. Lenie avatar

  O… dus jij hebt dat ook nog wel, dat je “heel wat foto’s verder bent” voordat je dé foto hebt die je bedoeld 😉 In mijn ogen zijn jouw foto’s altijd “raak”… elke keer weer ben ik benieuwd wat je hebt geplaatst. Ook erg leuk om mee te lezen vind ik.
  groetjes,
  Lenie

 5. sheila avatar
  sheila

  prachtig vind ik het; van pinksterbloemen word ik altijd blij.
  dat wollige insect heb ik net vanmiddag ook voor het eerst van m’n leven gezien in de tuin – dank zij jou dus bewust. doeg!

 6. Rileo avatar

  Steengoed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *