21 April, ochtend

Ze heeft weer voor elkaar, een nest met jongen op het Lubeckplein. Ook dit jaar heeft ze het nest in een van de grote bloempotten gemaakt die op het plein staan gemaakt. Maandag zijn de jonkies uit het ei gekropen en zal het wel een heel gedoe zijn geweest om ze in de grote vijver te krijgen. Jammer genoeg zat ik de hele dag op het hoofdkantoor en heb ik dat alles gemist, maar gisteren kon ik wel van ze genieten.

Ze heeft 12 jongen waarvan eentje geel is. En juist die gele steelt het hart van iedere voorbijganger (en die van mij).

Maar ook de andere eendjes zijn scheetjes. Kleine bolletjes veren die verrassend snel door het water schieten.

Gistermiddag zijn er enkele gemeentewerkers gekomen om een plank naar de rand van de vijver te maken. Vanaf de rand gaat er vervolgens weer een plank naar het plein. Misschien dat ze hopen dat de eend de jonkies naar een andere plek zal leiden, maar de enige andere plek in de buurt is een akelig betonnen kanaal tussen een flats en de weg. Wanneer de jonkies daar in terecht komen zullen ze volgens mij niet meer de kant op kunnen komen en zullen ze verdrinken.

Ik hoop maar dat moeder eend verstandig is en in de vijver blijft waar haar jonkies veilig zijn voor snoeken en ratten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

8 reacties op “21 April, ochtend”

  1. Ank avatar

    Och wat leuk weer, ik moet er vrijdag zijn dus ik zal mijn fototoestel ook meenemen!

  2. Jetske avatar

    Wat een schatje, zo één wil ik wel bij mij n bad…..met een pampertje voor dan. 😉

  3. frank avatar

    oooooooo wat enig,
    dus toch,
    wel totaal onverwacht,
    morgen mijn fototoestel meenemen en klikken,
    zorg je er wel voor, marmein, dat ze in die vijvers blijven,
    alvast bedankt
    groeten
    🙂

  4. Marmein avatar
    Marmein

    Helaas Ank en Frank, de eendjes zwemmen niet meer in de vijver. Maar daar over later meer.

  5. frank avatar

    dat is dan wel van heel korte duur geweest marmein,
    ik kan me vorig jaar nog herinneren,
    toen werden er zelfs loopplankjes in geplaatst,
    balennnnnnnnnn
    🙂

  6. Margo avatar

    Wat een prachtig gezicht, die zwemmende donsjes! Waar zijn ze gebleven?

  7. Mischa avatar

    wat heerlijk die pluizige balletjes !
    Die gele is ook mijn lieveling, jammer dat ze zijn verhuisd !

  8. Sietske avatar

    PRACHTIGE FOTO’S van die lieve pluizebolletjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *