De vijver op het plein is weer leeg. Vanmorgen kwamen twee heren van de gemeente om Moeder Eend en  haar jongen te verhuizen naar een andere plek. Moeder Eend was zo gevangen, maar de jonkies was een heel ander verhaal. Als eerste was het gele kuikentje gevangen, maar de mazen in het net waren te groot en het jonkie wist zich er uit te wringen en ging er vandoor.

Een van de twee mannen moest bij de bak blijven staan waar Moeder Eend in zat, die probeerde steeds te ontsnappen om bij haar jongen te zijn.

Gemeentemeneer nr 2 had dus de taak om met het net de jonkies te vangen. Dat viel nog niet mee, de eendjes konden dan niet vliegen, ze konden prima duiken of heel hard wegzwemmen.

Ik heb met verwondering zitten kijken hoe een vrouw de weg vroeg aan deze mannen die toch duidelijk heel erg druk ergens mee bezig waren. Aan een simpel eerste links, eerste rechts had ze blijkbaar niet genoeg want ze bleef maar vragen en verschillende kanten op wijzen.

Door de grote mazen in het net bleven de eendjes er maar half uitvallen en was het soms een gepluk om ze er tussenuit te krijgen.

Maar uiteindelijk was het gelukt en zaten alle jonkies veilig bij moeder in de bak. Het bleken er uiteindelijk 13 te zijn.

Nu haar jongen allemaal bij haar waren probeerde Moeder Eend ook niet meer uit de bak te komen.

Ik heb nog even met de heren gesproken. De eenden werden naar het Ecodrome gebracht, daar is een mooie vijver waar ze zich prima zouden kunnen redden.