Toen ik eergisteren van het werk naar huis fietste ben ik even met een omweggetje gegaan.Via het engelse werk, langs de IJssel en daarna over de sluis naar huis. Vlak voor de sluis zag ik in de berm iets oranjes bij de pinktserbloemen vliegen: een oranjetip. Al een paar jaar probeer ik deze vlinder op de foto te krijgen maar steeds wanneer ik ze zie zitten ze nooit stil.

Dit keer bleef de vlinder wel zitten en dus zette ik mijn fiets snel aan de kant. Ik had mijn macrolens helaas niet bij mij en moest het dus doen met de tamron-lens.

Ik had net bovenstaande foto gemaakt toen de vlinder weer op vloog om op een andere bloem te gaan zitten. Dit keer met gesloten vleugels zodat de mooie oranje vleugeltippen niet meer te zien zijn.

Even later werd weer een andere bloem bezocht. Zo ben ik de vlinder nog een beetje gevolgd van bloem naar bloem maar de vleugels werden niet meer open geklapt.

Bij deze vlinder moest ik aan het liedje van Martine Bijl denken: “er was eens een vlinder, zonder huis, zonder gezin, hij wilde wel een keertje trouwen maar hij was niet overal voor in…….” Ik geloof dat hij de pinksterbloem wel zag zitten.