Ochtend

1 Mei, ochtend

Toen ik gistermorgen de kamer in stapte zag ik een rode flits langs het raam. Tegen de stam van de hulst kwam de flits tot stilstand: het bleek een kleine bonte specht te zijn. Hij had van de vetbollen gesnoept die aan de kroonluchter hingen.  Daar had ik graag een foto van gemaakt, maar ja, het vogeltje was al gevlogen.

s’Middags kwam de specht weer op bezoek. Een vreemd gezicht, zo’n grote vogel tussen de kleine musjes. Natuurlijk had ik de camera niet bij de hand, die lag nog in de bijkeuken. En om daar te komen moest ik voor het raam langs, de specht zou dan zeker wegvliegen. Dat werd dus op de knieën onder het raam door om ongezien de camera op te halen.  Daarna met de camera voor het gezicht heel langzaam voor het raam gaan staan om daarna dan eindelijk een foto te kunnen maken.

8 gedachten over “1 Mei, ochtend

 1. Haha, heel herkenbaar, dat naar de camera toesluipen. 🙂 Mooie vogel. Groet vanuit een weer grijs maar droog Grun.

 2. Geweldig, zoals je het beschrijft zie ik het voor me, overigens heel herkenbaar! Leuk zo’n vogel in de tuin!

 3. Mooi gedaan en heel kundig. Wat een treffer!
  Bij de boomklever is ook zo’n specht langs geweest in haar hokje.
  Kun je bekijken op “Beleef de lente .nl” een prachtige site van bosbeheer.

 4. Wat mooi! Bij ons heb ik al een paar keer een specht gehoord maar nog nooit gezien!
  De vetbollen zijn op… toch maar weer nieuwe halen? 😉

 5. Ik heb zaterdag nieuwe vetbollen opgehangen maar die zijn ook alweer op. Ik moet maar weer naar de action om nieuwe te halen geloof ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.