1 Mei, ochtend

Toen ik gistermorgen de kamer in stapte zag ik een rode flits langs het raam. Tegen de stam van de hulst kwam de flits tot stilstand: het bleek een kleine bonte specht te zijn. Hij had van de vetbollen gesnoept die aan de kroonluchter hingen.  Daar had ik graag een foto van gemaakt, maar ja, het vogeltje was al gevlogen.

s’Middags kwam de specht weer op bezoek. Een vreemd gezicht, zo’n grote vogel tussen de kleine musjes. Natuurlijk had ik de camera niet bij de hand, die lag nog in de bijkeuken. En om daar te komen moest ik voor het raam langs, de specht zou dan zeker wegvliegen. Dat werd dus op de knieën onder het raam door om ongezien de camera op te halen.  Daarna met de camera voor het gezicht heel langzaam voor het raam gaan staan om daarna dan eindelijk een foto te kunnen maken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “1 Mei, ochtend”

 1. Margo avatar

  Haha, heel herkenbaar, dat naar de camera toesluipen. 🙂 Mooie vogel. Groet vanuit een weer grijs maar droog Grun.

 2. buurvrouw 6 avatar
  buurvrouw 6

  erg leuke foto, echt vet

 3. Ank avatar

  Geweldig, zoals je het beschrijft zie ik het voor me, overigens heel herkenbaar! Leuk zo’n vogel in de tuin!

 4. Rileo avatar

  Mooi gedaan en heel kundig. Wat een treffer!
  Bij de boomklever is ook zo’n specht langs geweest in haar hokje.
  Kun je bekijken op “Beleef de lente .nl” een prachtige site van bosbeheer.

 5. Marie-Claire avatar

  WOW.. echt een mooie foto hoor !

 6. Kwebbel avatar

  Wat een superfoto!
  Daar had ik ook wel een kruippartij voor over gehad.

 7. Lenie avatar

  Wat mooi! Bij ons heb ik al een paar keer een specht gehoord maar nog nooit gezien!
  De vetbollen zijn op… toch maar weer nieuwe halen? 😉

 8. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb zaterdag nieuwe vetbollen opgehangen maar die zijn ook alweer op. Ik moet maar weer naar de action om nieuwe te halen geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *