4 Mei, ochtend

Ze blijven maar komen, de musjes. En ze lijken nog hongeriger dan ook. Ik vraag mij af waar ze hier in de buurt broeden. Het lijkt mij wel leuk om een mussenflat aan mijn huis te hangen maar ik vraag mij af of daar wel mussen in gaan zitten. Heeft iemand ervaring met een dergelijke kast?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “4 Mei, ochtend”

 1. Margo avatar

  Geen idee. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit musjes zien broeden. Wel meesjes en merels, maar musjes, nee…

 2. Hendrika avatar
  Hendrika

  Nee, zo’n getimmerde mussenflat ken ik niet. Wel grappig, ik noem de sleedoorn, die tegen ons huis staat, altijd een mussenflat :~). Het is een (rot)struik met vreselijke doorns, maar zit altijd stikvol – broedende – mussen!

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Weet je zeker dat het mussen zijn die daar broeden Hendrika? Mussen zijn holenbroeders en zitten dan ook meestal onder dakpannen.

  @Margo: mussen zie je ook meestal niet broeden maar horen doe je ze wel: ze nestelen onder dakpannen. Het probleem is dat de huizen van tegenwoordig te nette daken hebben waardoor de mussen niet meer onder de dakpannen kunnen komen.

 4. Margo avatar

  Dan zal ik Jan vragen voor het aanbouwschuurtje een onnet dakje te maken. Voor de musjes. 😀

 5. Marmein avatar
  Marmein

  Strak plan Margo :mrgreen:

 6. Karin avatar

  Nee geen idee. De dakpannen van ons huis (en de rest van het blok) is nog geschikt voor mussen en we hebben hier een grote groep mussen wonen. Maar het ziet er heel leuk uit.

  Ooit is er een vleermuizenkast op de gevel geplaats en vaak zie ik ’s avonds een vleemuis boven de tuin scheren. Je weet het maar nooit met zo’n kast of het kan helpen.

 7. Hendrika avatar

  @Marmein: de sleedoorn zit inderdaad altijd vol met nestjes (zit stikvol strootjes/sprietjes en mos). Het is er altijd een drukte van jewelste! Nu let ik nooit zo goed welke soort er in de sleedoorn zit. We hebben ringmussen en huismussen rond de boerderij. Onder de dakpannen en in de stal zitten ook altijd veel nesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *