Ochtend

7 Mei, ochtend

De mussen zijn al weer klaar. Tussen de kwetterende en kwebbelende mussen zitten nu nagenoeg volwassen jongen die bijna niet meer te onderscheiden zijn van hun ouders. Je zou het nog kunnen zien aan het kleine beetje geel bij de snavel, maar het beste zie je het wanneer ze een van hun ouders zien. Dan bedelen ze om voedsel door met hun vleugels te fladderen.

Het is een grappig gezicht, die jongen. Wanneer ze landen komen ze wiebelend tot stilstand. Een van de jongen laat steeds net te laat het stokje los waarop hij zit waardoor hij even fladderend vast blijft zitten en steeds een snelle start maakt wanneer hij dan eindelijk los laat.

7 gedachten over “7 Mei, ochtend

  1. ben heel benieuwd of x arak al zo’n lekker, jong, mals huismusje heeft verorberd
    🙂

  2. Inderdaad, Xarak is niet zo’n vogeltjes jager (tenzij ze ziek zijn en niet wegvliegen) Gisteren kwam hij nog met zijn oren in de nek de tuin in stormen: de eenden zaten achter hem aan.

  3. Dat zal volgend jaar wel weer beginnen wanneer ik een vijver in mijn tuintje heb 😥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.