8 Mei, ochtend

De kamperfoelie die tegen mijn bijkeuken aan groeid doet het goed. Het blad staat er fris en groen bij en aan de uiteinden van de uitlopers zijn de bloemknoppen alweer te zien. Hmmmm, nog een paar weken en dan kan ik ’s avonds weer die heerlijke geur opsnuiven.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “8 Mei, ochtend”

 1. Margo avatar

  Onze tuin zal pas in het najaar beplantbaar worden en we willen veel geurende planten. kamperoelies, seringen, rozen, van alles. Dus als je een goede geurplant weet geef me de naam dan even door. Dank je! :mrgreen:

 2. Alwin avatar

  Hier worden er een hoop genoemd! En anders op Tuinkrant uitgelegd in diverse dossiers om het structureel aan te pakken. Als je het slim uitkient met voorjaars-zomer-najaarsbloeiers heb je de hele jaar een geurende tuin en volop vlinders.

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Bedankt voor de tip Alwin, dat is een leuk document om even te lezen.

  @Margo: ik vind de viburnum (sneeuwbal) heerlijk ruiken. Je hebt er volgens mij eentje voor elk seizoen, zelfs voor de winter. En de toscaanse jasmijn is ook een aanrader. Daar heb ik vorig jaar regelmatig met mijn neus in gehangen. Het is een groenblijvende klimplant dus kan mooi tegen de schutting 😉

 4. Laura avatar
  Laura

  @Margo Uit m’n hoofd: ik dacht dat een Boerenjasmijn erg lekker rook,
  een Ribes niet; die heeft leuke rooie bloempjes maar stinkt.

  Van de week was ik in een tuincentrum, daar zag ik naast de Thijm ook
  een gelijksoortig plantje staan dat heerlijk naar kerrie rook 🙂 Mmmm
  Kleine sprietige grijze blaadjes,
  ik heb de naam gezien maar niet onthouden… (merk ik nu 😉 )

 5. Jetske avatar

  Prachtig die verschillende druppels, ze liggen precies op de juiste plaats. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *