Het eendenechtpaar is nog steeds niet vertrokken, nog steeds bezoeken ze dagelijks mijn tuin. Omdat ze altijd aan komen wandelen heb ik de tuindeur maar gesloten, maar dat helpt niet meer. Na wat gesnater zie ik madam klapwiekend boven de tuindeur uitstijgen om vervolgens met een bons op het dak van de bijkeuken te landen. Meneer heeft dat ook geprobeerd maar het lukte hem niet om tussen de schutting en takken van de bomen door te vliegen (ik heb hem 1x een poging zien doen). Hij loopt terug naar de oprit om vervolgens met een boog om de bomen en over de schutting te vliegen. Vanaf de dakrand kijken ze naar wat ik aan het doen ben.

Na het een tijdje aangezien te hebben besluiten ze daarna om in mijn tuin op zoek te gaan naar voedsel. Standaard begint de afdaling elegant om vervolgens plomp op hun buik te landen (helaas is die foto te onscherp geworden).

Wat mij betreft mag het stel verder trekken want ze worden steeds brutaler. Als het even kan wacht meneer tegenwoordig ook nog wel eens in de bijkeuken op mij. Ik moet er dus aan denken de achterdeur te sluiten wanneer ze weer eens op bezoek zijn.