17 Mei, ochtend

Het eendenechtpaar is nog steeds niet vertrokken, nog steeds bezoeken ze dagelijks mijn tuin. Omdat ze altijd aan komen wandelen heb ik de tuindeur maar gesloten, maar dat helpt niet meer. Na wat gesnater zie ik madam klapwiekend boven de tuindeur uitstijgen om vervolgens met een bons op het dak van de bijkeuken te landen. Meneer heeft dat ook geprobeerd maar het lukte hem niet om tussen de schutting en takken van de bomen door te vliegen (ik heb hem 1x een poging zien doen). Hij loopt terug naar de oprit om vervolgens met een boog om de bomen en over de schutting te vliegen. Vanaf de dakrand kijken ze naar wat ik aan het doen ben.

Na het een tijdje aangezien te hebben besluiten ze daarna om in mijn tuin op zoek te gaan naar voedsel. Standaard begint de afdaling elegant om vervolgens plomp op hun buik te landen (helaas is die foto te onscherp geworden).

Wat mij betreft mag het stel verder trekken want ze worden steeds brutaler. Als het even kan wacht meneer tegenwoordig ook nog wel eens in de bijkeuken op mij. Ik moet er dus aan denken de achterdeur te sluiten wanneer ze weer eens op bezoek zijn.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “17 Mei, ochtend”

 1. Hanne Lore Beezhold avatar
  Hanne Lore Beezhold

  Toevalligerwijze zag ik gisteravond op een van de duitse TV-zenders een programma over het brutale gedrag van vogels, vossen, was- en andere beren, die door het afval de stad in gelokt worden en een bedreiging vormen voor de mens. Daarin werd aanbevolen onder geen beding de schattige dieren te voeren. Kan nu niet terugvinden welk programma het was.
  Groeten,
  Hanne Lore

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Het kost mij de grootste moeite om ze niet te voeren omdat ze zo heerlijk eigenwijs zijn. (meneer komt rustig tussen mij en de bloempot die ik aan het vullen ben staan) Maar gisteren had ik besloten niet meer te zwichten en ze geen voer te geven. Best lastig wanneer ze zo’n vijf uur lang voor je achterdeur bivakkeren en helemaal opveren als ze je zien (al is het maar door het keukenraam)

 3. Marie-Claire avatar

  Volgens mij gaan ze dat nog máanden en maanden volhouden.. Tikken op de ramen, ‘bedelen’.. Je hebt ze verwend..

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Nou ja, verwennen, ik heb ze misschien 3x een beetje duivenvoer gegeven 😯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *