7 Juni, ochtend

Bij het Zwijnenvennetje zijn verschillende soorten libellen te vinden. Zoals bijvoorbeeld deze. Als ik het goed heb opgezocht is het een noorse witsnuitlibel. Dat opzoeken van libellensoorten is knap lastig vind ik altijd omdat het vaak maar om kleine verschillen gaat. De verschillen zijn vaak zo klein dat je die niet kunt zien op een foto. (ik niet in iedergeval)

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “7 Juni, ochtend”

 1. Marrie avatar

  Ik ben gisteren ook nog bij dit vennetje geweest,
  en heb ook deze libel gefotografeerd maar ik dacht dat het de “Venwitsnuitlibel” was, maar je hebt me aan het twijfelen gebracht.
  En je hebt gelijk hoor het is niet gemakkelijk om de naam te vinden die erbij hoort, zo weinig verschillen inderdaad.
  Maar ik ga eens verder kijken en als ik het zeker weet dan schrijf ik het je wel.
  Je hebt zijn voorkant er wel goed op staan en kun je de wiite snuit wel zien, bij mijn foto’s helaas niet, maar misschien de volgende keer ze waren gisteren zo onrustig, ze vlogen alleen maar, en zitten was er nauwelijks bij, dus moeilijk fotograferen!
  Als ik eens iets zou mogen vragen, moet je eigenlijk heel vroeg in de ochtend zijn om ze beter te kunnen fotograferen?
  Omdat ze dan kouder zijn, zitten ze dan meer als dat ze warm zijn geworden?
  Ik hoor het graag van je

  Groetjes van Marrie

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Het verschil zit hem geloof ik voornamelijk in de robuustere bouw van de noorse witsnuit, maar om dat te kunnen zien moet je ze eerst allebei gezien hebben. Zo werkt dat bij mij tenminste 😉

  Ik ben vrijdag en zaterdag een paar uur bi het vennetje geweest. Vrijdag wat later, een uur of half tien en zaterdag een uur of half negen. Zo tegen een uur of negen begonnen de libellen massaal te vliegen. Ik heb ze daarvoor niet echt in het gras zien zitten. Dat zullen ze vast wel gedaan hebben ik was alleen druk bezig met mijn timelapse-probeersel waardoor ik er niet op gelet heb. Ik weet van andere keren dat ze vaak links van het vennetje in het gras zaten te wachten op de zon, vooral als het een ochtend met veel dauw was.

  De afgelopen dagen waren de libellen inderdaad erg onrustig, er zijn heel wat eitjes gelegd. Dat deze even bleef zitten was puur geluk. Ik liep eigenlijk naar een andere libel toe die net zijn eerste korte vlucht had gemaakt. Onderweg daar naartoe zag ik deze mooie rooie zitten.

 3. Marrie avatar

  Je hebt gelijk dat je zegt dat je ze pas kan vergelijken als je ze bij elkaar hebt gezien, maar mijn idee was dat deze erg iel was, of vond jij van niet?
  Maar het blijft erg moeilijk he 😯
  Maar deze staat er in ieder geval mooi op.
  De volgende keer ga ik het eens s’morgens vroeg proberen, kijken of ze dan wat minder beweeglijk zijn.
  Bedankt in ieder geval voor je reactie

  Groetjes van Marrie

 4. Margo avatar

  Ah joh, wat maakt het uit hoe het beessie heet! Hij is mooi, what’s in a name?

 5. Marrie avatar

  je hebt gelijk, 😆 what’s in a name, eigenlijk niet zo belangrijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *