14 Juni, ochtend

Dit weekend ben ik weer begonnen met het maken van wijn. Ik had gelezen dat vlierbloesemwijn erg lekker is en omdat die nu volop in bloei staat be n ik daarmee maar eens aan de slag gegaan. De 30-liter fles waar de wijn in moest gisten had ik gevuld met ontsmettingsmiddel en stond in de badkuip zodat ik hem makkelijk leeg kon gooien en om kon spoelen. Maar bij het leeggieten van de fles ging het mis. ik hoorde een harde knal en hield vervolgens alleen nog maar de flessenhals in mijn hand.

Gelukkig had ik nog een fles van 25 liter en had ik de bloesem niet voor niets geplukt. Toch ga ik nog op zoek naar een paar nieuwe gistflessen. Van plastic dit keer, dat lijkt mij een stuk makkelijker.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “14 Juni, ochtend”

 1. Margo avatar

  Wow, dat zal een knal hebben gegeven. Ik dacht even bij het zien van de foto dat je vanochtend al helemaal in oranje stemming was!

 2. Jetske avatar

  …en een stuk minder zwaar.
  De foto is zo wel bijzonder en mooi geworden.

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Nee, voor mij geen oranje. Ik heb helemaal niets met voetbal

 4. Marie-Claire avatar

  Hmm.. als je uitgekeken bent op de wijn, je kunt ook héeerlijke vlierbloesemlimonade maken.. Maar op zich kun je die ook met siroop van Ikea maken.. ws. net zo lekker en niet zoveel moeite 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *