Ochtend

28 Juni, ochtend

Het is warm, en vanwege die warmt had ik gisteren alle ramen tegenover elkaar open gezet in de hoop dat de wind wat koelte zou brengen. Ik ben nou eenmaal geen fan van dit weer. Later op de dag moest ik even wat foto’s op een cd zetten. Ik was er bijna mee klaar toen ik achter mij ineens een piep en een hoop gefladder hoorde. Een koolmees was door een van de open ramen naar binnen gevlogen.

Het beestje pakken en naar buiten brengen was nog niet zo eenvoudig. Bang dat ik iets zou breken bij het tere beestje probeerde ik het voorzichtig te pakken maar natuurlijk vloog het weg. Tegen een raam aan, langs de lampen en schilderijen. Uiteindelijk vloog het meesje zelfs via de gang bij het trapgat omhoog. Een poging om hem een slaapkamer in te laten vliegen waarin ik het grote raam helemaal open had gezet mislukte.

Uiteindelijk zat het meesje vast achter twee grote kandelaars in het raam in het trapgat. Dit keer heb ik wat steviger doorgepakt en kon ik het geschrokken ding naar buiten brengen.

2 gedachten over “28 Juni, ochtend

  1. Maar goed dat jij eerder bij het vogeltje was dan Xarak!
    EN ook nog tijd om “koelbloedig” een foto te maken.

  2. Xarak is niet zo’n vogeltjesjager. Die ligt in de tuin op een tuinstoel rustig naar de vogeltjes te kijken zonder er achter aan te gaan. :mrgreen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.