Ochtend

29 Juni, ochtend

Met een tuin waar nog heel wat plantjes in kunnen kijk ik regelmatig in de koopjesbak in het tuincentrum. Daar staan vaste planten die uitgebloeid zijn en dus niet meer makkelijk te verkopen zijn. Voor een leuk prijsje neem ik ze dan mee. Zo ook de geum, een plantje dat ik niet kende maar dat er zo mooi gezond uit zag en bijna de pot uit knalde, zo stevig en gezond. Uit die pot kwamen drie mooie nieuwe planten.

Nu probeer ik mijn tuin zo veel mogelijk wit, blauw en grijs te houden, een oranje bloem is dan ook niet echt een passende kleur. Maar omdat ik de plant uit de uitgebloeide plantenbak haalde ging ik er van uit dat het een vroeg bloeiende plant was. En in  het begin van het tuinseizoen is een felle kleur in de tuin altijd leuk.

Maar deze week is een van de drie planten weer gaan bloeien. Nu prijkt er een knal oranje bloem tegen het donker paars van de salie. Staat eigenlijk best leuk vind ik.

2 gedachten over “29 Juni, ochtend

  1. Geum is de familie waartoe ook ons gewone en knikkend nagelkruid behoort. Een leuke plant die blijft terugkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.