27 Juli, ochtend

Afgelopen weekend ben ik weer eens aan het snoeien geweest in de tuin. Ik had zoveel afval dat mijn groencontainer binnen de kortste keren vol zat. Dan maar die van Buurvrouw1, die was toch op vakantie en had dus nog een lege container. Maar ik was vergeten dat Buurman2 een deel van haar voortuintje ontdaan had van alle plantjes. Dit was nodig omdat alles was overwoekerd met zevenblad en de enige manier om hier van af te komen was het helemaal leeghalen van dat stukje grond.

De planten en wat grond waar de wortels van het zevenblad (ook wel hanepoot genoemd) in zaten waren in de container van Buurvrouw1 verdwenen. Toen ik een dag of drie, vier later het deksel opende van de container zag ik deze jonge uitlopers boven de grond uitsteken. Onvoorstelbaar hoe sterk dat onkruid is, dat het zelfs in totale duisternis wil groeien.

Berichten gemaakt 3317

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven