Zomeravond

Gisteravond hing er zo’n vreemde kleurzweem over de weilanden dat ik besloot voor de zonsondergang naar de Vreugderijkerwaard te gaan. Op de fiets is het nog geen 5 minuten via een weg dat zich tussen weilanden door slingerd. De schapen leken een avondconcert te geven. Vanaf verschillende weilanden werd om de beurten geblaat.

Dit keer was ik eens een keer op tijd bij de IJssel. De zon stond nog net boven de horizon, een klein bosje jonge bomen bij het water vingen de laatste stralen op.

Om de foto te kunnen maken stond ik op een kleine dam in een uitloper van de IJssel. Omdat de laatste keer dat ik hier stond ik samen met Ank voor een stel half verwilderde paarden op de vlucht was gegaan, had ik dit keer eerst goed om mij heen gekeken om er zeker van te zijn dat ze dit keer niet in de buurt waren. Het was de moeite waard want het uitzicht was prachtig.

Ik liep naar het water door een veld dat vol stond met kattestaart, munt en kamille. Vooral die laatste twee geurden heerlijk terwijl ik er langs liep. Eenmaal bij het water bleken de vissen het druk te hebben. Steeds maar weer sprongen er kleine visjes op. Ik denk dat ze naar vliegjes hapten, al kon het ook zijn dat ze door te springen aan grotere vissen probeerden te ontsnappen. Van hen zag je met grote regelmaat vinnen boven het water uitkomen.

Ik heb nog even geprobeerd zo’n springend visje te fotograferen. Met 8 foto’s per seconde zou ik toch wel een keer geluk moeten hebben toch? Maar natuurlijk sprongen ze steeds net buiten het zoekerbeeld. En mocht ik er wel eentje op e foto krijgen, dan was het een foto waarop net zo goed het monster van Loch Ness kon staan.

Maar ach, met die prachtige kleuren van de zonsondergang was zelfs alleen het water al mooi.

Dan maar weer mijn blik op de horizon richten. Eenmaal thuis zag ik op de computer was dat ik toch nog een opspringend visje had gefotografeerd, als was het maar in een landschapsfoto.

Natuurlijk moest ik ook een panorama maken, uit het losse handje want aan het statief had ik helemaal niet gedacht.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

4 reacties op “Zomeravond”

 1. Lenie avatar

  Mooie kleuren, schitterend!

 2. Ank avatar

  Ja dat avontuur zal ik niet gauw vergeten 😐
  Maar wat is het toch een schitterende plek met mooi uitzicht en wat een prachtige zonsondergang ook weer. De panoramafoto is werkelijk fantastisch!

 3. FotoAnna avatar

  Werkelijk schitterend… een ware gouden blog !!
  Lieve groetjes Anna

 4. Margo avatar

  De 2e en een na laatste vind ik het mooist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *