5 augustus, ochtend

Aan de rand van Westenholte ligt een klein weiland waar het stikt van de konijnen. Elke ochtend en middag wanneer ik er langs fiets verbaas ik mij er weer over. Gistermorgen ben ik maar even afgestapt om een foto te maken. De konijnen trokken er zich niet veel van aan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “5 augustus, ochtend”

 1. nienke avatar
  nienke

  Is dat het veldje bij het kerkhof Marmein? Daar heerst al een aantal jaren een konijnenplaag, niet echt leuk als je daar ligt!

 2. Ank avatar

  Er is inderdaad veel te doen geweest over de konijnen in Westenholte, eerst was er een plaag, althans men vond het een plaag en vervolgens heerste er myxomatose. Er zijn heftige politieke discussies geweest over het al dan niet afschieten van de dieren. Persoonlijk zie ik ze graag zo gezond als op jouw foto, rondscharrelen in de wei 🙂

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Naar ik heb gehoord is de myxomatose veroorzaakt doordat mensen konijnen met die ziekte daar hadden uitgezet.

 4. Ank avatar

  Myxomatose is een konijnenziekte die heel besmettelijk is en wordt overgebracht door steekinsecten. De ziekte ontstaat overigens bij overbevolking waardoor bijv. veel inteelt ontstaat en de dieren steeds zwakker worden. Konijnen die als huisdieren worden gehouden moeten dan ook jaarlijks minimaal 1x ingeënt worden. In de omgeving van Zwolle heerst al jaren Myxomatose. Myxomatose komt jaarlijks veel voor onder wilde konijnen, dat het zou zijn ontstaan doordat mensen zieke dieren hebben losgelaten is volgens mij flauwekul, maar dumpen is zoewiezo natuurlijk uit den boze, slechts enkele tamme dieren overleven dat maar meestal sterven ze een gruwelijke dood. Eén van mijn konijnen is ook in het bos gevonden, ze had gaten in de oren en zat onder de wonden omdat wilde konijnen haar hadden aangevallen, zij heeft geluk gehad omdat ze op tijd is gevangen……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *