15 Augustus, ochtend

Gisteren was ik van plan om een ombouw voor de vuilcontainers te maken. Ik heb nog heel wat hout over van het tuinhuisje dus daar kan ik zo’n ombouw mooi van maken. Om al dat hout op maat te zagen moest ik natuurlijk wel mijn workmate hebben, de tuintafel is veel te gammel voor dat soort klussen.

Maar de workmate stond ergens in de garage, begraven onder tal van dozen en dingen waarvan ik maar niet kan besluiten of ik ze weg zou gooien, ze op marktplaats zou zetten of een plekje er voor zou gaan zoeken zodat ik het nog eens gebruiken kan.

Voor ik de garage gedeeltelijk kon opruimen moest ik toch eerst met de garagedeur aan de slag. Enkele stoeptegels voor de garage waren omhoog gekomen door wortels waardoor de garagedeur nog maar een klein stukje open wou. Dus dat werd eerst stoeptegels lichten, zand weghalen en dan de tegels weer terugplaatsen. Dat terugplaatsen werd nog een hele klus, de buren zullen af en toe wel vreemd opgekeken hebben toen ik driftig op en neer sprong in een poging een tegel tussen vier anderen te laten zakken. Maar uiteindelijk lukte het en kon ik de garagedeur eindelijk weer eens helemaal opengooien.

Daarna heb ik de klep van de auto open gezet en begon eerst maar eens dingen in de auto te zetten waarvan ik zeker wist dat ze weg konden.  Klein spul verdween meteen in de grijze container. De meeste dozen bleken niet vol meer te zitten dus dat ruimde snel op. Binnen de kortste keren had ik mijn workmate weer beschikbaar en kon ik aan het zagen gaan.

Maar ach, daarvoor was het eigenlijk veel te warm, en met al die klusjes (afgewisseld met de nodige rustpauzes en cappuccino, het is tenslotte weekend), was de dag al aardig gevorderd. Nog even douchen en wat boodschapjes en toen was het alweer tijd voor het zaterdag-namiddag-wijntje.

Eens kijken of ik vandaag een begin kan maken met de containerbouw.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “15 Augustus, ochtend”

  1. Jetske avatar

    Hahaha, hoezo omtrekkende bewegingen. Vandaag is het prima weer om te bouwen. Succes.

  2. Margo avatar

    Bekend probleem. Voor je de eigenlijke klus kunt doen hebben de voorbereidende werkzaamheden al alle tijd en energie opgeslorpt.
    Laat je die ombouw begroeien met iets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *