16 Augustus, ochtend

Ik fotografeerde laatst een bloemetje waarvan ik dacht dat die van de zwarte toorts was. De plant was zo’n twee meter hoog en heel smal met gele bloemen die dicht op de stengel zaten. Maar de zwarte toorts heeft paarse meeldraden, geen zwarte toorts dus. Dat werd dus zoeken op internet, maar zonder naam is dat knap lastig.In een opwelling tikte ik gele toorts in, die naam bleek te bestaan en inderdaad, de bloem die ik fotografeerde is de gele toorts.

Ik moet toch maar weer eens mijn plantenboek opzoeken en binnen handbereik leggen, daar staan alle bloemen op volgorde van bloeitijd. En dat zoekt toch wel makkelijker dan internet. Tenzij iemand van jullie een site weten waar je eenvoudig planten kunt determineren?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “16 Augustus, ochtend”

 1. Margo avatar

  Ik niet. Mij boeit het nooit zo hoe de plantjes en beestjes genoemd zijn.

 2. Patrick avatar
  Patrick

  Hoi Marmein ;-),

  Je kunt de soortenbank proberen;

  http://www.soortenbank.nl/index.php

  Of je het echt makkelijk vind is een tweede…

  Groet Patrick

 3. Marmein avatar
  Marmein

  De soortenbank ken ikinderdaad en is wat lastig in gebruik vind ik. De plaatjes zijn erg klein waardoor je de details niet goed ziet.

 4. Laura avatar
  Laura

  Gele toorts was een gouden greep in dit geval ❗ 😀

  Zo zoek ik nog een site om een naamloze plant op te zoeken die zeer waarschijnlijk uit Canada komt… iemand enig idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *