Ochtend

16 Augustus, ochtend

Ik fotografeerde laatst een bloemetje waarvan ik dacht dat die van de zwarte toorts was. De plant was zo’n twee meter hoog en heel smal met gele bloemen die dicht op de stengel zaten. Maar de zwarte toorts heeft paarse meeldraden, geen zwarte toorts dus. Dat werd dus zoeken op internet, maar zonder naam is dat knap lastig.In een opwelling tikte ik gele toorts in, die naam bleek te bestaan en inderdaad, de bloem die ik fotografeerde is de gele toorts.

Ik moet toch maar weer eens mijn plantenboek opzoeken en binnen handbereik leggen, daar staan alle bloemen op volgorde van bloeitijd. En dat zoekt toch wel makkelijker dan internet. Tenzij iemand van jullie een site weten waar je eenvoudig planten kunt determineren?

4 gedachten over “16 Augustus, ochtend

  1. De soortenbank ken ikinderdaad en is wat lastig in gebruik vind ik. De plaatjes zijn erg klein waardoor je de details niet goed ziet.

  2. Gele toorts was een gouden greep in dit geval ❗ 😀

    Zo zoek ik nog een site om een naamloze plant op te zoeken die zeer waarschijnlijk uit Canada komt… iemand enig idee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.