17 Augustus, ochtend

Zoals jullie weten mag ik graag cappuccino drinken. Van die grote kommen hele sterke koffie met opgeschuimde melk. Tot een paar maanden geleden schuimde ik de melk nog met een cappuccinotore, oftewel : de melk werd via een slangetje uit een pak melk (of in mijn geval een kopje melk) opgezogen om vervolgens opgeschuimd en wel in mijn mok terecht te komen. Maar sinds een tijdje heb ik een nieuwe machine, de oude begon kuren te krijgen. Maar de nieuwe machine heeft geen cappuccinotore, alleen een buisje waar je met stoom je melk kunt opschonen. Een hoop lawaai en nogal wat oefening voor je een redelijk schuimend kannetje melk hebt.

Ik heb dan ook maar een melkschuimer gekocht, lekker makkelijk en stil. Een electrisch apparaatje dat de melk stevig opklopt. En daar zit voor mij een beetje het probleem. Het schuim wordt wel heel stevig en blijft in een dikke klodder op de koffie drijven. Ik moet stevig lepelen om de melk door de koffie te krijgen. Zou ik de verkeerde melkschuimer gekocht hebben? Of zou er een manier zijn om de melkschuim niet zo stijf te laten worden? Eerder stoppen met kloppen werkt niet. Misschien moet ik eerst de melk opwarmen en daarna nog even het kloppertje gebruiken. pfff, wat een gedoe.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “17 Augustus, ochtend”

 1. Rian avatar

  Een mens moet er wat voor over hebben om een lekkere cappuccino te maken. Het is waar, eerst opwarmen en dan kloppen. Niet koken want dan lukt het ook niet meer.

 2. Joekie avatar

  Het kan ook aan de melksoort liggen, hoe vetter (voller) hoe steviger schuim. Ook gesteriliseerde melk zou minder goed schuimen. Met dat laatste heb ik geen ervaring, ik koop nooit gesteriliseerde melk. Ik gebruik trouwens de Aeroccino van Nespresso, geeft fantastische melkschuim.

 3. Margo avatar

  Geef mij maar Senseo!

 4. nelleke avatar
  nelleke

  Ikzelf drink nooit cappuccino, maar voor mijn dochter heb ik een opschuimer van
  Nespresso gekocht. Kost wat, maar dan heb je volgens haar DE CAPPUCCINO.
  Succes.

 5. Irene avatar
  Irene

  Ik zet espresso met m’n krups en gebruik daarna zo’n melkopschuimer van de Hema voor de melk. Beker met melk even in de magnetron en daarna beweeg je de klopper op en neer. De melk wordt er dik en luchtig door. Simpel & perfecte melk!

  Voor een (slechte) foto van de melkopschuimer zie
  http://s3.amazonaws.com/voordeelmuis/443/443159.gif

 6. Henny van Dooren avatar
  Henny van Dooren

  Je kunt ook 1/2 halfvolle en 1/2 volle melk proberen of de capuccinomelk van Friese Vlag, die wil ik gaan proberen. Heb de Lattimente gekocht en van halfvolemelk heb je 1/2 schuim en 1/2 warme melk (ideaal voor Latte Machiatto dus)

 7. Esther avatar
  Esther

  welke melkschuimer heb je gekocht? Ik zoekl juist een die melk stijf klopt. 🙂

 8. Marmein avatar
  Marmein

  Geen idee meer welk merk het was. Het had de motor in het deksel waar absoluut geen water bij mocht komen. Echt waardeloos omdat je hem alleen schoon kon maken met een nat doekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *