Zoals jullie weten mag ik graag cappuccino drinken. Van die grote kommen hele sterke koffie met opgeschuimde melk. Tot een paar maanden geleden schuimde ik de melk nog met een cappuccinotore, oftewel : de melk werd via een slangetje uit een pak melk (of in mijn geval een kopje melk) opgezogen om vervolgens opgeschuimd en wel in mijn mok terecht te komen. Maar sinds een tijdje heb ik een nieuwe machine, de oude begon kuren te krijgen. Maar de nieuwe machine heeft geen cappuccinotore, alleen een buisje waar je met stoom je melk kunt opschonen. Een hoop lawaai en nogal wat oefening voor je een redelijk schuimend kannetje melk hebt.

Ik heb dan ook maar een melkschuimer gekocht, lekker makkelijk en stil. Een electrisch apparaatje dat de melk stevig opklopt. En daar zit voor mij een beetje het probleem. Het schuim wordt wel heel stevig en blijft in een dikke klodder op de koffie drijven. Ik moet stevig lepelen om de melk door de koffie te krijgen. Zou ik de verkeerde melkschuimer gekocht hebben? Of zou er een manier zijn om de melkschuim niet zo stijf te laten worden? Eerder stoppen met kloppen werkt niet. Misschien moet ik eerst de melk opwarmen en daarna nog even het kloppertje gebruiken. pfff, wat een gedoe.