Ochtend

21 September, ochtend

Ontbijten blijft voor mij een lastig iets. Ik weet dat het moet en dus doe ik mijn best ’s morgens iets te eten.Ik heb al van alles geprobeerd:

Brood uit de vriezer: nog steeds heel koud wanneer ik aan ontbijten toe ben, en heel lang het zelfde beleg omdat met 1 broodje per dag het weken duurt voor een potje jam leeg is. Met meerdere open potjes gaat het maanden duren voor het op is. Van die een-persoonscupjes vind ik dan weer zonde van het geld. En de boter krijg ik nooit op voor het een rare gele kleur gaat krijgen.

Mueslibol: heeft geen boter of beleg nodig en hapt lekker snel weg. Maar na een hele tijd dit gedaan te hebben gaan ze toch een beetje tegen staan.

Ontbijtpap: Valt tot nu toe best mee. Ik moet alleen nog wat meer gevoel krijgen bij de verhouding melk/pap, deze ochtend 4 eetlepels (voorheen schudde ik het zo uit het pak met wisselend resultaat). 4 Lepels is te veel, morgen worden het er dus drie.

6 gedachten over “21 September, ochtend

 1. Wat ook lekker is: een bruine boterham uit de vriezer even in de broodrooster. Lekker warm en nèt knapperig (niet bruin bakken want dat is veel te hard). Lekker met kaas of filet americain.

 2. ‘met 1 broodje per dag’ … eeeh? Met hoe of wat lunch je dan? 😮

  Suggesties, tja…: krentebollen, havermoutpap, tosti (ham/kaas), Craqotte of andere cracker-achtigen
  Met veel van die alternatieven heb ik altijd het probleem dat ik om 11 uur al weer honger heb 😯

 3. Misschien een tip, koop een heel brood,verschillend beleg,en smeer alles kant en klaar enkel verpakt in de vriezer.
  Sávonds 1 tje uithalen en in de koelkast leggen.
  Heb je iedere dag een heerlijk vers,en belegd broodje.
  b.v kaas,of boterhammenworst,of wat je er maar op lust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.