Ochtend

25 September, ochtend

Jaren geleden kocht ik zo’n zon/maangezicht voor in de tuin. De bedoeling was dat die bemost zou raken, want dat grijzige beton waar van de zon gemaakt is is natuurlijk geen gezicht. Maar wat ik ook probeerde, in de schaduw hangen, met yoghurt besmeren, maar de zon bleef akelig grijs. Hij is toch meegekomen met de verhuizing van twee jaar geleden en heeft zelfs nog een plaatsje in de tuin gekregen. Maar eerlijk gezegd was ik eigenlijk van plan om hem binnenkort maar weg te gooien.

Vanmorgen zag ik ineens dat er nu toch mos op groeit. En dat terwijl ik er niets mee gedaan heb. Alleen opgehangen in het ochtendzonnetje. Van mij mag hij nu blijven hangen.

5 gedachten over “25 September, ochtend

  1. Wat stom hè? Doe je alle moeite en gebeurt er niets… Zou het kunnen dat het beton iets verweerd moest worden?

  2. Die blik in de ogen … ik vind het wel een mooi gezicht (letterlijk en figuurlijk). Eigenaardig hoe dingen soms gewoon gebeuren als je er juist geen aandacht aan besteed. Misschien moest het gewoon z’n tijd hebben?
    Groet, Anita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.