Ochtend

26 September, ochtend

Eindelijk is het zo ver, de vlierbessen zijn rijp (de foto heb ik deze zomer gemaakt toen ik nog verlangend uit keek naar deze periode). Gisteren ben ik dan ook op pad geweest om de bessen te zoeken en te plukken. Het vinden van de bessen viel nog niet mee. De struiken waar ik dit voorjaar de bloesem van plukte zijn allemaal al kaalgeplukt. Uiteindelijk heb ik een paar struiken gevonden maar die gaven lang niet genoeg bessen voor 5 liter wijn. Ik zal vandaag weer eens een beetje om mij heen kijken.

Eén gedachte over “26 September, ochtend

  1. Marmein, Goede morgen,
    Gisteren heb ik in Staphorsterveld mooie vlierbessen gevonden en geplukt; ze zijn heerlijk rijp en de bomen hangen zo vol, dat je zonder moeite en hoog reiken kunt oogsten.
    Heerlijk, ik ben nu aan het “ritsen”, dat is geduldwerk, maar erg leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.