26 September, ochtend

Eindelijk is het zo ver, de vlierbessen zijn rijp (de foto heb ik deze zomer gemaakt toen ik nog verlangend uit keek naar deze periode). Gisteren ben ik dan ook op pad geweest om de bessen te zoeken en te plukken. Het vinden van de bessen viel nog niet mee. De struiken waar ik dit voorjaar de bloesem van plukte zijn allemaal al kaalgeplukt. Uiteindelijk heb ik een paar struiken gevonden maar die gaven lang niet genoeg bessen voor 5 liter wijn. Ik zal vandaag weer eens een beetje om mij heen kijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “26 September, ochtend”

  1. Hanne Lore avatar
    Hanne Lore

    Marmein, Goede morgen,
    Gisteren heb ik in Staphorsterveld mooie vlierbessen gevonden en geplukt; ze zijn heerlijk rijp en de bomen hangen zo vol, dat je zonder moeite en hoog reiken kunt oogsten.
    Heerlijk, ik ben nu aan het “ritsen”, dat is geduldwerk, maar erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *