Vandaag een volgende stap in het in orde brengen van mijn tuin. Naast het huis staan verschillende groenblijvende struiken en bomen. 3 of 4 laurieren waarvan er eentje zo’n 6 meter hoog is. Een stuk of 3 coniferen die ook al tot bomen zijn uitgegroeid, en een kardinaalsmuts (denk ik) die opvolgend een rotzooitje maakt met eerst uitgebloeide bloemetjes, dan komt er elk jaar een regen aan rupsen uit naar beneden dalen en vervolgens begint een groot deel van de bladeren ziekelijk op te krullen en af te vallen.

Ik denk dat alles wat er staat in de tuin is gezet toen het huis net gebouwd was, in 1983. Het zal straks wel kaal zijn, maar ook een hele hoop licht geven. Alleen de jasmijn en de fruitboom blijven staan, zo blijft er wel wat ‘volwassens’ in de zijtuin zitten en hebben de vogels iets om in te schuilen.