1 Oktober, ochtend

Vandaag een volgende stap in het in orde brengen van mijn tuin. Naast het huis staan verschillende groenblijvende struiken en bomen. 3 of 4 laurieren waarvan er eentje zo’n 6 meter hoog is. Een stuk of 3 coniferen die ook al tot bomen zijn uitgegroeid, en een kardinaalsmuts (denk ik) die opvolgend een rotzooitje maakt met eerst uitgebloeide bloemetjes, dan komt er elk jaar een regen aan rupsen uit naar beneden dalen en vervolgens begint een groot deel van de bladeren ziekelijk op te krullen en af te vallen.

Ik denk dat alles wat er staat in de tuin is gezet toen het huis net gebouwd was, in 1983. Het zal straks wel kaal zijn, maar ook een hele hoop licht geven. Alleen de jasmijn en de fruitboom blijven staan, zo blijft er wel wat ‘volwassens’ in de zijtuin zitten en hebben de vogels iets om in te schuilen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “1 Oktober, ochtend”

 1. Rian avatar

  Is Xarak er ook zo eentje die altijd verschijnt op plekken waar jij foto’s wil maken? Of heb je gewacht tot hij er was? Je hebt heel wat plannen met de tuin zeg. Hard werken. Maar licht is ook belangrijk. Een donkere tuin maakt je maar somber.

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Xarak is er zo eentje die altijd achter mij aan loopt. En natuurlijk ook altijd even zijn neus voor de camera moet houden wanneer ik een macro vlak boven de grond wil maken. Wanneer ik een foto van hem probeer te maken komt hij negen van de tien keer naar mij toe om aan de lens te snuffelen. Die ene keer dat het wel lukt is wanneer hij slaapt (of eet) 🙂

 3. Margo avatar

  Dat vind ik zo leuk dat Xarak overal figureert. Je zou ‘m Hitchcock kunnen noemen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *