Het is al weer een tijd geleden dat ik met de foto’s van Costa Rica bezig ben geweest, tijd om het weer eens op te pakken dacht ik zo. Ik was blijven steken in Tortuguero, en vandaar pak ik het dus ook weer op. Tortuguero ligt aan de westkust van Costa Rica en staat bekend om zijn natuurpark en schildpaddenstrand. Voor de schildpadden waren we helaas te laat in het seizoen, maar het natuurpark is altijd een bezoek waard.

In het park kon je niet wandelen, het bestaat uit bos met daartussen door veel kreken. We namen dus plaats in een boot en lieten ons prinsheerlijk langs de vogels en door lagunes varen.

Het was weer wonderlijk zoveel vogels als wij zagen, natuurlijk waren er de verschillende reigers (wat wil je, met zoveel water)

De vogels bleven rustig zitten, waardoor ik eens goed die lange tenen kon bekijken.

Er dreven ook krokodillen in het water, al moest je af en toe goed kijken om er eentje te kunnen zien.

Deze vogel mag wel op passen met al die krokodillen in het water.

De bomen langs het water waren prachtig met hun wijd uitlopende stammen die imposant groot waren.

In die bomen zagen we ook apen, jammer genoeg wat hoog en ver waardoor het lastig foto’s maken was van deze slingerapen.

En zowaar, ook een paar kapucijnerapen lieten zich even zien, zo te zien om ons even te keuren.

Een ander hing er gewoon een beetje gezellig bij.

Het was weer een mooie toer door een prachtig natuurgebied. Vooral de groene tunnels boven het water vond ik mooi. Het gevoel dat achter die groene muren van planten en bomen nog een zee van leven.