17 Oktober, ochtend

De laatste paar dagen zit ik een beetje in de lappenmand. Onder een kies is de zenuw gaan ontsteken en vanaf woensdag is dat flink pijn gaan doen. Vrijdag kon ik bij de tandarts terecht en heb wat ontstekingsremmers gekregen en het advies om paracetamol of iets dergelijks te nemen. Gisteravond hielpen ook de standaard pijnstillers niet meer, heb ik de dienstdoende tandarts gebeld en ben ik gisteravond de pijnstiller  tramadol op gaan halen bij de apothekerspost.

Vandaag ook nog even bij de tandarts langs, want tot nu toe helpt ook de tramadol niet echt Mijn eigen tandarts heeft pas over een maand de tijd voor een wortelkanaal behandeling, ik hoop maar dat ik in het ziekenhuis eerder geholpen kan worden.

Gistermiddag was ik het zo zat dat ik besloot dat ik mijzelf maar eens flink in de watten moest leggen. Voor Marmein betekend dat natuurlijk iets op fotografiegebied kopen en dat heb ik gedaan, en hoe! Ik heb mijzelf getracteerd op een nieuwe macrolens met image stabelizer (Canon EF 10mm f/2.8 Macro IS USM) . Mijn oude lens staat nu op marktplaats en tot hij verkocht is kan ik mooi kijken wat de verschillen zijn. Het eerste verschil bleek al uit dit grassprietje: met de oude lens moest ik handmatig scherpstellen, met mijn nieuwe lens kon dat op de automaat. Zodra ik mij weer wat beter voel ga ik weer eens verder testen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “17 Oktober, ochtend”

 1. Anita avatar

  Hoi Marmein,
  Het verbaast me echt dat je zo lang moet wachten voor je bij je eigen tandarst terechtkan! En dat met een spoedgeval (lijkt mij). Een zenuwontsteking is niet te harden, zelfs met pijnstillers.
  Ben benieuwd naar je ervaringen met je nieuwe macrolens. Gisteren ben ik met de pittenzak op pad geweest en dat scheelt! Die gaat voortaan mee in de tas. De mijne ruikt niet naar lavendel, maar gaat nu misschien lekker naar bosgrond ruiken… zo vlak boven de grond ruikt het zo lekker!
  Beterschap, Anita

 2. Margo avatar

  Wat vervelend! Ik weet hoe dat voelt! Ik ben het met Anita eens dat dit toch wel een spoedgeval is! Ik zou aangeven dat de pijn niet te harden is!
  Heb je nou dezelfde lens als ik pas heb gekocht?
  Sterkte met de pijn, hoop voor je dat er gauw iets aan gedaan wordt!

 3. Rian avatar

  Ben het eens met Margo en Anita. Dit behoeft behandeling. Heb het zelf ook weleens meegemaakt en dat is geen pretje. En zó’n opluchting als de behandeling achter de rug is. Heel veel sterkte ermee en ik hoop voor je dat je snel aan de beurt bent.

  Ik heb nu van Margo een lens te leen 105 mm. Ben ermee aan het experimenteren en heb al fantastische kinderportretjes gemaakt. (Waren ook hele mooie kinderen dus dat maakt het een stuk gemakkelijker).

 4. Jetske avatar

  Wat raar dat je met zoveel pijn zolang moet wachten. Tramadol valt toch wel onder de categorie zware pijnstillers.
  Dat lijkt me een hele mooie aankoop. Je schrijft 10 mm, maar het is zeker 100 mm?
  Beterschap en sterkte.

 5. Marmein avatar
  Marmein

  Ik ben net weer terug van de weekendtandarts en heb een gedeeltelijke wortelkanaalbehandeling ondergaan (zo heet dat geloof ik), en inderdaad voel ik mij nu een stuk bezig. Mijn mond tintelt nog wel van de verdoving maar die diepe zeurende pijn lijkt weg te zijn.

  En ja, ik bedoelde 100mm en ja, het is dezelfde lens Margo 😀

 6. Margo avatar

  Nou gelukkig, daar wil je niet te lang mee rondlopen, dan word je erg chagrijnig van!
  Ja, ik dacht al 10 mm? Nou, het heeft in ieder geval iets goeds opgeleverd, die pijn! 😆
  Ben net ook even de hort op geweest, bos in, maar hier zijn geen paddestoelen hoor, niks gezien! 😥

 7. Laura avatar
  Laura

  Fijn dat je alvast bij die weekendtandarts terecht kon, dat scheelt wel!
  Sterkte hoor!

  Ben benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden van de lens, die zullen we in de komende tijd dan wel gaan zien 😀

 8. frank avatar

  zozo, twee dames met de nieuwe canon 100mm macrolens,
  ben heel benieuwd hoe dat in de praktijk werkt
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *