Costa Rica Ochtend

27 Oktober, in de tuin in Costa Rica

Vanochtend kon ik geen ochtendfoto bedenken, maar gelukkig heb ik nog een hele grote voorraad foto’s van Costa Rica. In dit logje foto’s van de dieren in de tuin. Toen we terug kwamen van het tochtje door het natuurreservaat  in Tortuguero liep ik over het grote terrein terug naar mijn hut toen ik allemaal mensen naar boven zag kijken. Natuurlijk ga je dan zelf ook naar boven kijken. In eerste instantie zag ik niets tot iemand mij wees op een grijs/groene bol boven in de boom: een luiaard. Door zijn rare houding was er geen kop of kont aan te ontdekken.

Even verderop bloeide een lantana wat verschillende vlinders aantrok. Leuk om die eens te zien buiten een vlinderkas.

Achter de lantana stond een hoge boom waar een stevig geritsel uit klonk. Tossen de bladeren door kon ik nog net de kop van een leguaan zien.

Ineens vloog er een kleurige vogel langs. Ik moest hem een tijdje volgen voor ik eindelijk een beetje een goed beeld op de vogel had. Pas toen kon ik zien hoe mooi hij echt was.

Vlak bij mijn hut kwam ik dan ook nog eens een brulaap tegen. Hij was zo vriendelijk om even stil te zitten voor de foto.

3 gedachten over “27 Oktober, in de tuin in Costa Rica

  1. wauw zeg wat een schitterende foto,s myn complimenten,erg mooi om naar te kyken . een fyne dag toe gewenst,groetjes mini.

  2. De oranje vlinder is prachtig.
    Je vraagt je af wie meer gecamoufleerd is; de leguaan of de luiaard 😉
    Ik vermoed dat die laatste op de kop ligt: schouders links onderin, heup boven.
    Gek beest :mrgreen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.