Ik geloof dat het de hoogste tijd wordt voor een paar nieuwe klompen. De afgelopen twee weken ben ik een paar keer bijna ondersteboven gegaan doordat de zool ergens achter bleef hangen. De vraag is alleen met wat ik ze ga vervangen. De klompen hebben nooit lekker gezeten. Bij schoeisel zonder hiel heb ik altijd het gevoel dat ik een van de twee ga verliezen. En zo af en toe gebeurd het dan ook dat ik bij een stap naar voren nemen ik de klomp van mijn voet schop.

Eerder dit jaar kocht ik een soort van afgeknipte laarzen voor in de tuin, maar toen ik mijn voet gebruikte om de rand van de schop zette om deze de kleigrond in te drukken bleek de zachte zool geen enkele bescherming te geven. De zweedse klompen moesten dus weer aan. Maar eens kijken of er ook dit soort klompen met een hiel zijn.