Gisteren kwam ik een weblog tegen waar alleen hdr-foto’s geplaatst worden. Op de een of andere manier boeien die foto’s mij wel. Echt mooi vind ik ze meestal niet, het neigt wat naar kitch, maar ze hebben ook wel weer iets. Ik ben gaan zoeken doordat we op het werk foto’s hadden van spoorwerkzaamheden waarvan ik mij afvroeg hoe ze die gemaakt waren. Dat moest wel HDR zijn leek mij. Zoals dat hier is toegepast vind ik het goed.

Zo kwam het balletje bij mij aan het rollen om toch ook eens te gaan spelen met HDR. Op het HDR-weblog staat ook uitleg over hoe je dat doet. Je hebt in ieder geval drie verschillend belichte foto’s nodig van een situatie met een hoop contrast. Tegen zonsondergang gistermiddag brak de lucht open, een mooie situatie om een paar contrast foto’s te maken.

Ik heb de foto’s bewerkt met photomatix en photoshop, niet helemaal volgens de uitleg, maar vandaag is een mooie dag om daar eens verder mee te spelen lijkt mij.