10 November, ochtend

Aan de rand van de heide bij de schaapskooi van Heerde staat een vreemd klein berkenbosje. Zo heel af en toe kom ik daar en steeds weer bedenk ik mij dat het toch wel een fotogeniek bosje is, ik had er alleen nog geen foto’s van kunnen nemen. Niet zozeer omdat ik er geen tijd voor had maar meer omdat ik geen idee van had hoe ik daar nou foto’s van moest maken. Misschien ken je dat wel, dat gevoel van: er zit een foto in maar ik weet niet waar. Ik heb dat standaard bij architectuurfotografie, maar om de een of andere reden had ik dat bij dit bosje ook.

Nu ik wat aan het spelen ben met HDR merk ik dat ik foto’s maak van plekken of vanuit kijkhoeken die ik anders niet zou nemen. Waarschijnlijk omdat ik het meer zie als oefenen en dus vrijer fotografeer. Hoe dan ook, ik ben eens lekker bezig geweest bij het berkenbosje, zonder er echt bij na te denken, zoekend naar de contrasten die je nodig hebt voor HDR.

Het bosje (als je het al zo kunt noemen) bestaat grotendeels uit heel veel dunne berkenboompjes die dicht bij elkaar staan, met aan de ene kant de heide en aan de andere kant een donker dennenbos.

Die dag was de lucht ook nog eens prachtig en omdat ik toch met  HDR opnames bezig was kon ik wel eens proberen om zowel de lucht als de bomen in een foto te vangen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

4 reacties op “10 November, ochtend”

 1. Rileo avatar

  Das een mooie die laatste foto. Vol contrast.

 2. Marie-Claire avatar

  Ja, die laatste idd, erg mooi (en subtiel) !

 3. Laura avatar
  Laura

  “..zowel de lucht als de bomen in een foto te vangen..”
  goed gelukt!

  op de voorlaatste foto,
  zit daar linksboven een eekhoorntje in de boom of lijkt dat maar zo? 🙂

 4. Lenie avatar

  Best mooi op deze manier, HDR. Heb zojuist ook een HDR-foto geplaatst, eigenlijk met weinig contrast. Heb expres niet veel bewerkt omdat ik vind dat de sfeer zo goed wordt weergegeven. Tussen jouw berken is het ook superscherp, erg mooi hoor deze foto’s.
  Ook een goede sfeer met die indrukwekkende wolken.
  groeten,
  Lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *