12 November, ochtend

Wanneer ik mij voorover buig om Xarak wat brokjes te geven kijk ik even naar buiten. In de sering in de achtertuin zijn een tiental donkere silhouetten. Heel even denk ik dat het wat blaadjes zijn die stand houden in de harde wind, maar dan besef ik dat ze daar te groot voor zijn. Het is een groep mussen, geduldig wachtend op het strooizaad dat ik elke ochtend op de voedertafel leg. Ik trotseer de wind, gooi het regenwater uit de schaal om daar vervolgens het zaad in te doen. De schaal zal binnen een uur weer helemaal leeg zijn.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “12 November, ochtend”

 1. Anton avatar
  Anton

  ‘k ben gek op mussen en d’r zitten ook nog mezen tussen.

 2. Margo avatar

  Haha leuk! Groetjes uit Nijverdal’

 3. Laura avatar
  Laura

  Aaaaaaaawh musjes! 😀

  Waarom vind ik ze nou altijd nóg gezelliger dan andere kleine vogeltjes…? 🙄 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *