17 November, ochtend

Ken je dat? Je fietst naar huis van je werk en ziet dan een prachtige grote rode zon vlak boven de horizon hangen. Je trapt nog wat harder om thuis snel de camera te kunnen pakken om een foto te kunnen maken voor de zon achter de horizon verdwijnt. De zon zakt snel dus je trapt nog wat harder, maar dichter bij huis voel je ineens dat je in Utrecht eigenlijk al naar de wc moest maar omdat je de trein naar Zwolle wilde halen had je dat maar even uitgesteld.

Thuisgekomen spring je van de fiets, dan besef je dat een toiletbezoek echt niet meer uitgesteld kan worden, voert de kat vervolgens zijn act van “ik ben op sterven na dood van de honger en heb dus direct eten nodig”  dus kwak je wat eten in zijn bakje, ga je op zoek naar de groothoeklens die als enige lens nog in de cameratas in de kast zit, en wil natuurlijk de rits van de tas niet meewerken.

Dan sta je eindelijk met camera en statief buiten en zie je nog net het bovenste randje van de zon. Tegen de tijd dat je je camera hebt ingesteld is ook dat randje niet meer te zien. Nou ja, dan maar een foto van de lucht vlak na de zonsondergang. En ook maar weer even oefenen met HDR.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “17 November, ochtend”

 1. Mischa avatar

  jaaaah, zo zag ik een keer drie zwarte eenden op een sloepje dat de drie eenden heet !
  Fototoestel gehaald, eendjes waren gevlogen 😉 en iedere dag kom ik langs dat bootje maar er hebben tot nu toe nooit geen drie zwarte eenden meer opgezeten…

  De zon staat dan niet op je foto, de lucht was erg mooi en de boom er onder, is een “sinterklaasboom”.

  Prettige dag Marmein !

 2. Margo avatar

  Hij is toch mooi geworden hoor! Ik dacht dat je de camera altijd bij je had? Dat je er min of meer mee vergroeid was?

 3. Jetske avatar

  Mijn ervaring is dat op het moment je het waarneemt zonder camera je eigenlijk altijd te laat bent. Je moet als het ware met je camera klaarstaan, maar dan zul je zien dat er niets moois valt te zien.
  Je hebt in ieder geval hier een paar prachtfoto’s laten zien.

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Wanneer ik naar Utrecht of Amsterdam ga voor mijn werk (uiteraard met de trein) neem ik hem niet mee.

 5. Karin avatar

  Of je komt eigenlijk nog net wel op tijd aan voor de zonsopgang bij IJssel of het Zwarte Water en dan blijkt er vlak boven de horizon een randje wolken te liggen waardoor de zon dus eerder dan gepland achter verdwijnt…..

  Ach ik ben nu een ww-er en maandag en dinsdag was ik er op tijd bij…… maar ik ga liever werken, het is ook altijd niet goed of er deugd wat.

 6. Rileo avatar

  Leuk verhaal, maar ik vind de foto prima gelukt!
  Allebei wel eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *