Ken je dat? Je fietst naar huis van je werk en ziet dan een prachtige grote rode zon vlak boven de horizon hangen. Je trapt nog wat harder om thuis snel de camera te kunnen pakken om een foto te kunnen maken voor de zon achter de horizon verdwijnt. De zon zakt snel dus je trapt nog wat harder, maar dichter bij huis voel je ineens dat je in Utrecht eigenlijk al naar de wc moest maar omdat je de trein naar Zwolle wilde halen had je dat maar even uitgesteld.

Thuisgekomen spring je van de fiets, dan besef je dat een toiletbezoek echt niet meer uitgesteld kan worden, voert de kat vervolgens zijn act van “ik ben op sterven na dood van de honger en heb dus direct eten nodig”  dus kwak je wat eten in zijn bakje, ga je op zoek naar de groothoeklens die als enige lens nog in de cameratas in de kast zit, en wil natuurlijk de rits van de tas niet meewerken.

Dan sta je eindelijk met camera en statief buiten en zie je nog net het bovenste randje van de zon. Tegen de tijd dat je je camera hebt ingesteld is ook dat randje niet meer te zien. Nou ja, dan maar een foto van de lucht vlak na de zonsondergang. En ook maar weer even oefenen met HDR.