22 November, ochtend

Gistermorgen ben ik even snel naar het Engelse werk geweest om daar te oefenen met mijn waterpasje. In het park is een klein tunneltje wat mij prima geschikt leek om ook weer eens te oefenen met HDR. Dat met die waterpasjes spelen viel nog niet mee. Had je dan eindelijk het luchtbelletje in het midden, schroef je de statiefkop vast, zit het luchtbelletje weer niet in het midden. Maar oefening baart kunst nietwaar? Dus nog maar een paar shotjes maken.

Even verderop was een bruggetje die ook aan mijn oefening onderworpen moest worden.

Het ging nog niet je van het, ik moest nagenoeg elke foto nog recht zetten in photoshop. Maar ach, dat is nu juist leuk he? Gewoon lekker fotograferen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “22 November, ochtend”

 1. Anita avatar

  Hoi Marmein,
  Dat zoiets niet gewoon in het kijkertje van je camera zit he? Ik heb altijd zo’n moeite om de boel recht te houden en dan nog… soms kan ik het gewoon niet zien. Als iets schuin wegloopt dan heb ik helemaal geen referentiekader meer, zoals met die derde foto hierboven. Croppen of rechtzetten kan altijd, maar je bent wel meteen een stuk van je foto kwijt. Het HDRen gaat je goed af. Het ziet er heel natuurlijk uit.
  Groet,
  Anita

 2. Robert avatar
  Robert

  Dag Marmein,
  Ik vroeg me af waarom je niet de ingebouwde horizonmeter gebruikt van je prachtige 7d?
  Gr. Robert.

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Voor het horizontale gedeelte zou ik inderdaad van de horizonmeter gebruik kunnen maken, maar voor het naar voren/achteren kantelen kan ik die niet gebruiken. En met een groothoek krijg je vertekening van de vertikale lijnen wanneer de camera niet recht staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *