19 December, ochtend

Eindelijk, de kerstboom staat. Eindelijk? Ja, eindelijk, het had nog al wat voeten in aarde namelijk. Dat begon al nadat ik de boom had gekocht. Twee jaar geleden wilde ik op het laatste moment nog een kerstboom kopen, maar toen bleek dat  er amper een kerstboom te vinden was. Om dat voor te zijn kocht ik vorige week al een boom. Die zette ik in een emmer in de tuin tot het tijd zou zijn om hem in de kamer te zetten.

Ik had geen rekening gehouden met de kat van de buren: elk nieuw object in mijn tuin moet van zijn geur worden voorzien, en dus werd ook mijn kerstboom gesproeid. Dan de boom maar op de tuinbank gezet, wellicht te laat, maar wie weet, slijt de geur wel voor ik hem binnen zet. En misschien dat de hoge standplaats van de kerstboom zou voorkomen dat het weer zou gebeuren. Maar de emmer bleek wat te klein, en regelmatig moest ik de boom weer overeind zetten omdat hij dwars over het tuinpad lag.

Tegen de tijd dat de kerstboom naar binnen kon was hij helemaal wit van de sneeuw. Het witte goedje er zo veel mogelijk afgeklopt en de boom te drogen gezet in de bijkeuken. De geur van de buurkat was duidelijk te ruiken. Ik hoopte maar dat de stank zou verdwijnen wanneer de boom eenmaal droog was. Al leek het mij wel toe dat Xarak de geur van zijn aartsrivaal zou blijven ruiken, hoe zou hij er op reageren als de boom uiteindelijk in de kamer stond?

Na een dag of twee was de boom droog, zelf rook ik geen nare luchtjes meer en leek Xarak zich er ook niets van aan te trekken. Omdat de potgrond stijfbevroren was maar een nieuwe zak gehaald, die komt toch wel weer op. Na een hoop geklieder met de potgrond in de bijkeuken kon de boom dan eindelijk naar de woonkamer.

Dit jaar wilde ik eens op led-lampjes over gaan. Bij de bouwmarkt had ik een streng met 80 lampjes in een warm-witte kleur gekocht. Er zat wel zo’n kastje aan waarmee je de lampjes op 7 verschillende manieren kunt laten knipperen. Natuurlijk zit mijn standje (gewoon permanent branden) op standje 7 en wordt die stand elke keer wanneer ik de lampjes uit doe vergeten.

Maar de boom van dit jaar was wat groot uitgevallen, de 80 lampjes zagen er dan ook wat armetierig uit in die grote boom. Dat werd dus weer een tochtje naar de bouwmarkt. Eerst maar eens naar de dichtst bijzijnde, eenmaal thuis bleken die lampjes in helder wit te zijn wat bij led al snel blauw lijkt. En twee kleuren lampjes is zowiezo lelijk vind ik dus die bracht ik terug om om te ruilen. Eerst in de rij om de witte lampjes in te leveren, vervolgens naar het schap van de lampjes waar de warm witte op bleken te zijn. Dan weer in een lange rij om mijn geld terug te krijgen. Op een rustiger dag terug komen was geen optie, de teruggave bon was alleen die dag geldig.

Daarna weer door naar de volgende bouwmarkt waar ik er achter kwam dat dezelfde lampjes ook zonder dat stomme geknipper te koop waren, nog 2 euro goedkoper ook. Maar goed, ik had ze en kon dan eindelijk beginnen met het optuigen van de boom. Maar waar had ik twee jaar geleden ook maar weer de kerstspullen opgeborgen? Na wat zoeken trok ik hier en daar wat dozen vandaan, zag verschillende kleuren ballen en slingers en besloot voor wit en zilver te gaan, alleen  het ene vogeltje is goudkleurig.

Nu zit ik trots te kijken naar een grote, mooi gevormde boom met heel veel lichtjes, mij af vragend of ik toch niet een andere emmer er onder had moeten zetten…..

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “19 December, ochtend”

 1. Margo avatar

  Hahaha! :mrgreen:
  Ik ben dus niet de enige met kerstboomopzetperikelen! Heb je wel
  Mijn advies opgevolgd aangaande het in de boom werpen van de kluwen lichtjes?

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Nee, daar ben ik veel te eigenwijs voor. De ledlampjes zitten niet aan een ringvormige kabel waardoor ik gewoon rond de boom kon lopen terwijl ik de streng lampjes van onder naar boven in cirkels in de boom drappeerde.

 3. Hannie. avatar

  Wat een leuk verhaal! Wij hebben vier poezen en een hond(je). Toen de poezen jonger waren hebben ze in één jaar vier keer de boom omgegooid. We zaten er dan ver genoeg vanaf om alleen maar te roepen: Daar gáát’ie weer. We konden de grap er wel van inzien.
  En dit jaar hebben we geen boom, heerlijk rustig. Lekker veel kaarsjes en oppassen op de staarten van de poezen.

 4. Lenie avatar

  ha ha, ik zou zeggen: wikkel er een jutezak om of zo, of een chique wit of rood kleed, dan zie je die emmer niet meer.

 5. marleen avatar

  Geweldig verhaal (zo achteraf…;-) Hopelijk heb je veel plezier van je boom en gewoon niet naar die emmer kijken….. 🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *