De laatste tijd voel ik steeds een vreemd klein object in mijn jaszak. Ik haal hem er dan uit en bekijk hem dan even met verwondering. Hoe komt een haakje nou in mijn jaszak? Het duurt maar heel even en dan weet ik het weer. Een tijdje geleden was ik bij de action voor allerlei kleine dingen. Wat lampenolie, vatendoekjes, vetbolletjes, een veger, typisch van die dingen die er moeten komen maar die je steeds vergeet.

Na het afrekenen bij de kassa kreeg ik van de kassière een haakje in mijn handen gedrukt. Totaal verbaasd keek ik naar het kleine haakje, het werd ineens een vreemd object in deze omgeving. Ik wilde het weer teruggeven met de mededeling dat hij niet van mij was, dat ik hem niet had laten vallen. Maar de kassière weigerde het dingetje aan te nemen. “Dat is voor de vetbollen mevrouw, daar kunt u ze aan ophangen”.  Wie verwacht nou zo iets in zo een winkel?