2010, een jaaroverzicht

Een nieuwjaar en dus tijd om de weblog-foto’s van 2010 over te zetten naar mijn externe harde schijf. Zo is er weer ruimte genoeg op mijn laptop voor de foto’s van 2011. Nog even snel bladerend door al die foto’s kreeg ik het idee om een jaaroverzicht te maken voor mijn weblog. De 645 foto’s heb in een filmpje van 5 minuten geperst, zo flitst 2010 nog even snel voorbij.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

10 reacties op “2010, een jaaroverzicht”

 1. Hannie. avatar

  Dat was mooi, een heel jaar in vogelvlucht. Door de snelheid van het wisselen van de foto’s zie ik nu wel sterretjes 😉

  Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar.

 2. Jetske avatar

  Jammer dat je de prachtige foto’s zo snel laat passeren. Het was echt in vogelvlucht.

 3. Margo avatar

  Prachtig. 

  Als ik al die foto’s voorbij zie komen zie ik heel duidelijk dat wat ik al lang weet, dat jij een uitzonderlijke stijl van fotograferen hebt. De stilte en het wonder van de natuur zie jij en weet je vast te leggen zoals weinig anderen dat kunnen. In het foto-weblog-land zie ik dat nergens. Je toont de natuur in haar wondere pracht of het nu voorjaar is of zomer, najaar of winter. Waar het bij anderen en ik sluit mijzelf hier ook bij in, al snel op fraaie ansichten lijkt, worden ze dat bij jou nooit. Vele van de foto’s die ik afgelopen jaar op je weblog zag verschijnen zijn het waard op groot afgedrukt aan de wand te hangen. De wondere waterjuffers die uit hun omhulling kruipen of het adembenemende beeld van een besneeuwde vlakte, de indrukwekkende herfstbossen met hun kleurenpracht, wat het ook is, jij weet het op indrukwekkende wijze vast te leggen.

  Ik heb je, sinds het begin van je eerste weblog toen je je eerste schreden op het pad van de digitale fotografie zette met je kleine Canon A80, zien ontwikkelen tot een professioneel fotografe van hoge kwaliteit. En je doet dit dus niet professioneel maar als amateur. Menig pro kan nog een puntje zuigen aan jouw foto’s. Het gaat er bij velen helaas steeds meer om het extreme, om techniek, een hoop bla-bla en poe-ha. Jij gaat gewoon bescheiden je gang met de middelen die je hebt, en inmiddels heb je professionele aparatuur, en gaat nog steeds gewoon lekker je eigen gang! Daarmee dwing je respect af. 

  Je maakt nu een boek van je reis naar Costa Rica. Zou een boek van je reis door 2010 niet ook een boek waard zijn? Ik denk het wel! En misschien zijn er wel fans die zo’n boek met jouw foto’s van afgelopen jaar ook wel zouden willen hebben! Hier de eerste aanmelding.

  Ik vind het ook een beetje jammer dat de dia show zo snel gaat. Als je er een bijpassend muziekje onder zet en alleen de natuurfoto’s er in zet, met een lichte overflow en alle foto’s ongeveer twee seconden in beeld, zou dat meer recht doen aan deze geweldige serie!

  Marjon, ga zo door, dat doe je ook wel en laat ons nog heel lang genieten van je prachtige sfeervolle beelden! En dank je wel dat je mij altijd weer verwondert en inspireert!

 4. Ina avatar

  Ik snap in zekere zin dat het snel moet
  maar wat langer in beeld,doet je zelf meer recht
  en wat een pleidooi van Margo
  daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten. Amen

 5. Marmein avatar
  Marmein

  Ik wordt hier gewoon verlegen van Margo 😳

  Omdat alle foto’s toch al op mijn blog staan en ik de film niet te lang wilde maken, dacht ik dat dit een mooie oplossing was.

  @Ina: de foto’s gaan zo snel dat je vast de foto van jezelf niet heb gezien 😉

 6. Ina avatar

  Je bedoeld dat schaap.?? 😉

  Ik kan mij niet herinneren dat hij op je blog heeft gestaan
  ik mis bij nader inzien strand/zee
  dat moet dit jaar toch anders 8)

 7. Marmein avatar
  Marmein

  Nee, ik bedoelde niet het schaap (die heeft inderdaad mijn blog niet gehaald)

 8. Margo avatar

  Nou daar hoef je niet verlegen om te worden hoor!
  @Ina, het is geen pleidooi, maar meer iets van een staande ovatie in mijn eentje. Mag ook wel eens. We juichen en applaudiseren om zoveel en zoveel minder vaak dat dit even moest.
  En morgen bekijk ik je foto gewoon weer met een kritisch oog als altijd! ;-D

 9. Marie-Claire avatar

  Ik ben het ook met Margo eens.. En klap mee met de staande ovatie, ik vraag al jaren om een druppel-expositie :mrgreen: !

 10. Roos avatar

  Ook ik sluit me bij Margo aan hoor!!! En ik vond het juist wel wat hebben, zo’n snelle compilatie. Ik vond het wel heel schattig steeds de rollende musjes tussendoor, als je dan even geen musje had gehad dan kwam er weer 1 voorbij!!!
  En het edelhert van laatst, ik verbaasde me er al eens vaker over dat je nooit eens (groot) wild tegen kwam, maar dat edelhert was echt SUPER!! Stond je niet te trillen van de adrenaline??? De beste wensen voor jou , en je lezers/kijkers. En hopelijk weer veel mooie foto’s dit jaar, we hangen weer aan je BLOG! groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *