Ochtend

5 Januari, woensdag

Ik had hem al eens weg willen gooien, na ruin anderhalve maand in de vensterbank was er nog steeds geen beweging in de bol gekomen. In winkels als de action en het kruidvat zag ik doosjes met amaryllesbollen staan waar de bloemknop het deksel open had geduwd. Die van mij, vertikte het gewoon. De amaryllesbol die ik aan mijn vader had gegeven en tegelijk met die van mij had gekocht, is al bijna uitgebloeid.

Maar net toen  ik de bol wou weggooien zag ik dat er een klein groen puntje tevoorschijn was gekomen. Net op tijd.

7 gedachten over “5 Januari, woensdag

  1. Heb je wel regelmatig water gegeven? Stond ‘ie licht genoeg? 🙂 De mijn is een stukje verder: die staat nu prachtig in bloei, kijk maar op mijn mobiele fotoclub, heb ‘m even met de iPhone gefotografeerd!

  2. Hahaha… nou er lijkt toch echt iets roods in die knop te schemeren 😉
    Of is het net als sommige(?) zwarte paarden, die worden als witte geboren 💡 #raadsel

  3. Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer welke kleur bloem het is. Ik kies inderdaad altijd wit, maar het kan ook goed dat die op was en ik toen dacht: rood is ook goed, hij bloeit rondom de kerst.

    Het potje waar de bol in staat is afgedekt met een steenrood dekseltje waar de bol doorheen steekt. Het zou kunnen dat de rode kleur op de knop de weerschijn van het deksel is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.