5 Januari, woensdag

Ik had hem al eens weg willen gooien, na ruin anderhalve maand in de vensterbank was er nog steeds geen beweging in de bol gekomen. In winkels als de action en het kruidvat zag ik doosjes met amaryllesbollen staan waar de bloemknop het deksel open had geduwd. Die van mij, vertikte het gewoon. De amaryllesbol die ik aan mijn vader had gegeven en tegelijk met die van mij had gekocht, is al bijna uitgebloeid.

Maar net toen  ik de bol wou weggooien zag ik dat er een klein groen puntje tevoorschijn was gekomen. Net op tijd.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “5 Januari, woensdag”

 1. Anton avatar
  Anton

  Geduld is een schone zaak, zo zie je maar weer.

 2. Margo avatar

  Heb je wel regelmatig water gegeven? Stond ‘ie licht genoeg? 🙂 De mijn is een stukje verder: die staat nu prachtig in bloei, kijk maar op mijn mobiele fotoclub, heb ‘m even met de iPhone gefotografeerd!

 3. Karin avatar

  Ik wil ook een Amaryllis!

 4. Laura avatar
  Laura

  Dat je de kleur van de bloem al door de knop heen ziet… mooi!

 5. Margo avatar

  Hoezo? Ik zie geen kleur. Marmein kennende is het een witte!

 6. Laura avatar
  Laura

  Hahaha… nou er lijkt toch echt iets roods in die knop te schemeren 😉
  Of is het net als sommige(?) zwarte paarden, die worden als witte geboren 💡 #raadsel

 7. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer welke kleur bloem het is. Ik kies inderdaad altijd wit, maar het kan ook goed dat die op was en ik toen dacht: rood is ook goed, hij bloeit rondom de kerst.

  Het potje waar de bol in staat is afgedekt met een steenrood dekseltje waar de bol doorheen steekt. Het zou kunnen dat de rode kleur op de knop de weerschijn van het deksel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *