15 Februari, dinsdag

Geplaatst op

Afgelopen weekend heb ik mijzelf verwend met wat bolletjes voor in de bloembakken. In het tuincentrum stonden tussen de narcissen, crocussen en tulpen ook de bolletjes van de kievitsbloem. Wonderlijk, dat dit beschermde bloemetje in potjes in een groot tuincentrum staat. Ik wist trouwens niet eens dat het een bolgewasje was. Natuurlijk kon ik het niet laten staan. Leuk voor bij de vijver die er dit jaar gaat komen.

Dat doet mij er aan denken dat ik dit jaar toch eens moet uitzoeken wanneer de kievitsbloem-wandelingen georganiseerd worden. Straks staan de weilanden rondom de overijsselse Vecht en het Zwarte Water  er weer vol mee, en dat wil ik toch wel eens een keer zien.

2 reacties op “15 Februari, dinsdag&rdquo

  1. Die Kievitsbloem is in het wild een beschermde plant en daar moet men van af blijven, maar dit is een gekweekt plantje die gerust verkocht mag worden en dat is natuurlijk goed voor de instandhouding van de soort.

  2. Nou als je je eigen wandeling wilt organiseren……………….. Je weet waar ik woon :wink:

    groetjes Ineke

    P.s. Ik heb even gechecked maar er is nog geen kievitsbloem te bekennen hoor op de uiterwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.