Ochtend

3 April, zondag

Sinds kort heb ik een vijver in de tuin (als je het al een vijver mag noemen als er nog amper plantjes in staan en het folie langs de randen nog weggewerkt moet worden). Gisteren had ik mijn eerste bezoeker bij die vijver, op de buurtkatten na die hier komen drinken als ze toch langslopen om naar een andere wijk te gaan, mijn tuin dient als een soort doorgaande weg wat dat betreft. De duif was duidelijk uitgeput en zeer dorstig, maar de hoge folie-rand maakte het hem niet makkelijk om bij het water te komen.

Xarak kwam ook nog even kijken naar wat ik aan het fotograferen was, dat werd nog even spannend dus. Maar meneer ging op zijn zij liggen om de duif aan de andere kant van de vijver eens goed te bekijken. Blij toe natuurlijk, maar ik vraag mij af of hij wel weet dat hij een kat is.

3 gedachten over “3 April, zondag

  1. Als ik het goed zie (een ring om zijn poot) dan is het een postduif. Gisteren was er een wedstrijdvlucht, dan wil er hier en daar wel eens een duif wat drinken onderweg. Hopelijk heeft ‘ie z’n eigen hok weer teruggevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.