Tijdens de vogelzangcursus in het Engelse Werk zag de jongste deelnemer op een pad met houtsnippers ineens allemaal kleine paddestoelen staan. Een vreemd gezicht, zo in het voorjaar. Overal langs het smalle pad stonden kleine groepjes van deze inktzwammetjes. Als ik het goed heb opgezocht zijn het hazenpootjes.

Toen we de paddestoelen die ochtend zagen waren er diversen waarvan de hoed mooi omgekruld was, toen ik er heen ging om foto’s te maken van de hazenpootjes was er niet eentje die zo mooi zijn hoed omhoog zette. Ik ben daarom na het werk nog even weer langs gefietst maar zag tot mijn stomme verbazing dat alle paddestoelen verdwenen waren. Alleen wat zwarte plekken gaven aan waar ze hadden gestaan.

Een paar dagen later zag ik ze weer, en dit keer had ik geluk, er stond er eentje bij met hoge hoed.