Ochtend

22 April, vrijdag

Toen het aan kwam vliegen dacht ik dat het een musje was, maar eenmaal stil zittend op een tak bleek het een ander soort vogeltje te zijn. Maar welke? Ik kom er niet goed uit. Als ik op internet rondstruin lijkt hij nog het meeste op het vrouwtje van de bonte vliegenvanger, maar ik twijfel sterk. Weet iemand wel wat voor soort het is?

9 gedachten over “22 April, vrijdag

 1. Hallo Marmein

  Is het misschien een heggemus. Ze zitten bij ons op de volkstuin in Capelle aan den IJssel. Zitten veel tussen de struiken en “zingen”prachtig.
  Een mooi weekend gewenst.

 2. Ik ben niet deskundig, maar het lijkt sterk op een karekiet of anders een bosrietzanger.
  Maar een rietzanger zit liever niet in een boom denk ik zo maar….

 3. Ik heb de rietzanger gefotografeerd in het riet. Maar vaak ging het vogeltje in een boom zitten, vooral omdat door de wind het aangenamer leek om daar te zitten

 4. Het is de bonte vliegevanger.
  Komt helemaal uit Afrika gevlogen om hier te broeden. Vermoedelijk is het een vrouwtje.
  Het mannetje heeft een witte stip boven de snavel (het vrouwtje heeft dat niet) en het mannetje is donkerder en witter. ook aan de vleugels kun je het goed zien, de witte streep is bij het mannetje groter.
  maar vanuit deze stand kun je de vleugelpartij net niet goed zien.
  Ik heb hem elk jaar in de tuin en ze zijn nu bezig hun nestkastje in te richten.
  Het is een ontzettend leuke vogel ..heel erg snel en acrobatisch.
  echt genieten.
  zorg dat je een nestkastje vrij hebt, dan komen ze misschien ook in je tuin broeden.

 5. aha, dus toch een bonte vliegenvanger. Ik heb geloof ik nog wel een nestkastje vrij, al is die een beetje verstopt achter de coniferen, voor de wat schuwere vogels dacht ik zo.

 6. Hallo Marmein

  Het is niet de bonte vliegenvanger want die is zwart wit het is de Fitis of de tjif tjaf want die lijken sterk op elkaar maar de Fitis die zit al tijd hoog in de top kijk maar eens op http://www.vogelvisie.nl

 7. Het mannetje is inderdaad bijna zwart wit, maar het vrouwtje niet, die heeft die witte keel zoals deze. De fitis of tjiftjaf is het ook niet vanwege de zang (zaterdagmorgen beiden nog gehoord op de vogelzangcursus)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.