26 April, dinsdag

Ineens zag ik haar vliegen, een slanke, rode waterjuffer. Mijn vijver, die smachtend ligt te wachten op libellen, waterjuffers en salamanders, liet ze links liggen. De nog steeds bruine beukenhaag vond ze veel aantrekkelijker. Ik ben even naar binnen gelopen om de camera te pakken en ging er eigenlijk van uit dat ik tussen al dat bruin het kleine beestje niet weer zou kunnen vinden, maar ik had geluk. Na een tijdje turen vond mijn oog toch het streepje rood. En ziedaar, mijn eerste waterjuffer van 2011.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “26 April, dinsdag”

 1. Ank avatar

  Tja dan kun je ze de vijver wel inkijken denk ik zo 🙂 dat komt allemaal vast wel voor elkaar!
  Ik had gisteren ook de eerste van het seizoen te pakken, was een azuurjuffer.

 2. Margo avatar

  Aha, een debutante! Nou maar hopen dat ze jouw vijver ook een lekker plekje vinden. Het moet nou echt eens gaan regenen, alles begint stoffig te worden, zelfs buiten!

 3. Rileo avatar

  Ook mooi!
  Gewoon rustig blijven, komt vanzelf ook in de vijver straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *