26 April, dinsdag

Ineens zag ik haar vliegen, een slanke, rode waterjuffer. Mijn vijver, die smachtend ligt te wachten op libellen, waterjuffers en salamanders, liet ze links liggen. De nog steeds bruine beukenhaag vond ze veel aantrekkelijker. Ik ben even naar binnen gelopen om de camera te pakken en ging er eigenlijk van uit dat ik tussen al dat bruin het kleine beestje niet weer zou kunnen vinden, maar ik had geluk. Na een tijdje turen vond mijn oog toch het streepje rood. En ziedaar, mijn eerste waterjuffer van 2011.

Berichten gemaakt 3317

3 gedachten over “26 April, dinsdag

  1. Tja dan kun je ze de vijver wel inkijken denk ik zo šŸ™‚ dat komt allemaal vast wel voor elkaar!
    Ik had gisteren ook de eerste van het seizoen te pakken, was een azuurjuffer.

  2. Aha, een debutante! Nou maar hopen dat ze jouw vijver ook een lekker plekje vinden. Het moet nou echt eens gaan regenen, alles begint stoffig te worden, zelfs buiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven