Ochtend

27 April, woensdag

Zo af en toe zie ik nog steeds een ringmus het mezenkastje binnen glippen. Maar of ze nu een nest maken of gewoon niet kunnen kiezen of ze er nu wel of niet zullen gaan wonen kon ik maar niet uitmaken. Zo af en toe meende ik zelfs een zwak gepiep te horen, maar met eten zag ik de musjes nooit vliegen. Ik ben dus maar eens gaan kijken, het nestkastje had per slot van rekening een raampje achter het deurtje aan de zijkant.

Er moest wel een schroevendraaier aan te pas komen, het deurtje zat helemaal klem. Maar na wat voorzichtig gefriemel (ik moest er niet aan denken dat door mijn ondhandigheid het nestkastje naar beneden zou vallen) en met de camera in de aanslag kreeg ik uiteindelijk het deurtje open. Ik hoopte eitjes te zien, of misschien zelfs wat jonkies, maar al wat ik zag was een dikke laag takjes, veertjes en mos die het raampje helemaal blokkeerden.  In ieder geval hadden de musjes besloten om dit nestkastje te gaan bewonen. En omdat nog eens goed duidelijk te maken kwam er net nadat ik het raam naast het nestkastje had gesloten een musje aan met wat nestmateriaal.

4 gedachten over “27 April, woensdag

  1. Prachtig.. dit is wat mij betreft ‘Lente’ avant la lettre, wat uitgebloeide bloesemresten, een nestelend vogeltje.. SUPER ! :mrgreen:

  2. Die heb ik maar niet genomen, ik wilde zo kort mogelijk de vogeltjes verstoren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.