Ochtend

7 Mei, zaterdag

Turend naar de driftig heen en weer zwemmende kikkervisjes in mijn vijver, zag ik ineens deze waterjuffer op het blad van een hosta zitten. De camera was snel gepakt en eenmaal op mijn knieën door de lens naar de waterjuffer turend, zag ik dat de libel een maaltje aan het verorberen was, een bladluis misschien? Ik heb tot nu toe nog geen bladluizen in mijn tuin gezien (knock, knock, even afkloppen…..), misschien dat deze dame daar zorg voor draagt.

Even verderop zat dit beestje op het puntje van het blad van een blauwe lis. Die lijkt eigenlijk verdacht veel op het maaltje van de waterjuffer. Ik hoop maar dat het geen familie was.

Eén gedachte over “7 Mei, zaterdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.