Ochtend Westenholte

15 Mei, zondag

Gisteren zag ik twee zwanen op het water dobberen, tussen hen in een plukje grijs dons. Ik ben snel naar binnen gegaan om de camera te pakken om van de zwanen en hun jongen foto’s te maken. Eenmaal wat dichter bij de zwanen zag ik wat donkers zitten onder een van de vleugels van een zwaan.Zou dat een jong zijn? Ik wist niet dat zwanen ook hun jongen op hun rug mee lieten liften.

Even later piepte het hoofdje van het jong tussen de veren vandaan. Ik geloof niet dat ik eerder een zwaan met een jong op zijn rug heb gezien.

De zwaan zwom verder terwijl ik op het pad naast het water mee bleef lopen, wat mij af en toe een waarschuwende sis van pa op leverde. Even verderop was een bruggetje vanwaar ik nog even een foto maakte voor de zwaan er onder door zwom.

Een van de jongen probeerde ook op de rug van moeders te komen, maar dat leek knap lastig.

7 gedachten over “15 Mei, zondag

  1. Ooooo wat schattig om te zien. Dit is iets wat ik ook nog nooit heb gezien terwijl ik al zo vaak zwanen met jongen heb gefotografeerd, ik ben jaloers 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.