15 Mei, zondag

Gisteren zag ik twee zwanen op het water dobberen, tussen hen in een plukje grijs dons. Ik ben snel naar binnen gegaan om de camera te pakken om van de zwanen en hun jongen foto’s te maken. Eenmaal wat dichter bij de zwanen zag ik wat donkers zitten onder een van de vleugels van een zwaan.Zou dat een jong zijn? Ik wist niet dat zwanen ook hun jongen op hun rug mee lieten liften.

Even later piepte het hoofdje van het jong tussen de veren vandaan. Ik geloof niet dat ik eerder een zwaan met een jong op zijn rug heb gezien.

De zwaan zwom verder terwijl ik op het pad naast het water mee bleef lopen, wat mij af en toe een waarschuwende sis van pa op leverde. Even verderop was een bruggetje vanwaar ik nog even een foto maakte voor de zwaan er onder door zwom.

Een van de jongen probeerde ook op de rug van moeders te komen, maar dat leek knap lastig.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

7 reacties op “15 Mei, zondag”

 1. FotoAnna avatar

  Een ware genot om naar te kijken !!
  Lieve groetjes Anna

 2. Karin avatar

  Wat mooi. Die kleine pluizige bolletjes, zo schattig!

 3. Hannie. avatar

  Oh, wat schattig!

 4. Rileo avatar

  Prachtig! 😐

 5. Margo avatar

  Schattig!! 😀

 6. Ank avatar

  Ooooo wat schattig om te zien. Dit is iets wat ik ook nog nooit heb gezien terwijl ik al zo vaak zwanen met jongen heb gefotografeerd, ik ben jaloers 😉

 7. marja avatar

  wat een mooie foto’s vooral de laatste
  Gr Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *