16 Mei, maandag

Gisteren zat ik tussen de buien door in mijn vijver te turen, ik zag er zowaar larven van libellen rondzwemmen. Vreemde wezentjes die er uitzagen als kleine prehistorische dieren in een slecht gemaakte animatie. Ik probeerde een foto te maken van een larve die zo af en toe naar het wateroppervlak kwam voor een hap lucht, maar dat wilde helaas niet lukken. Een stuk makkelijker was het om de insecten te fotograferen die de margriet bezochten waar ik naast zat.

Zelfs een vliegend insect was dit keer niet moeilijk, deze bleef heel lang op een plek hangen boven de bloemen.

Een ander bleef zo rustig zitten dat ik heel dicht bij kon komen.

Een groene vlieg gunde mij ook nog een blik op zijn prachtige rode ogen. Eigenlijk best wel mooi, zo’n lelijke vlieg.

Berichten gemaakt 3317

3 gedachten over “16 Mei, maandag

  1. Wat zouden dat eigenlijk voor ‘hoorntjes’ zijn die zowel de bij als de vlieg op hun kop hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven