16 Mei, maandag

Gisteren zat ik tussen de buien door in mijn vijver te turen, ik zag er zowaar larven van libellen rondzwemmen. Vreemde wezentjes die er uitzagen als kleine prehistorische dieren in een slecht gemaakte animatie. Ik probeerde een foto te maken van een larve die zo af en toe naar het wateroppervlak kwam voor een hap lucht, maar dat wilde helaas niet lukken. Een stuk makkelijker was het om de insecten te fotograferen die de margriet bezochten waar ik naast zat.

Zelfs een vliegend insect was dit keer niet moeilijk, deze bleef heel lang op een plek hangen boven de bloemen.

Een ander bleef zo rustig zitten dat ik heel dicht bij kon komen.

Een groene vlieg gunde mij ook nog een blik op zijn prachtige rode ogen. Eigenlijk best wel mooi, zo’n lelijke vlieg.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “16 Mei, maandag”

  1. Margo avatar

    Waren ze zo sloom? Vanwege de kou zeker! Maar het levert mooie foto’s op!

  2. Karin avatar

    Prachtig! De kleuren van die beestjes zijn wonderschoon, niet?

  3. Margo avatar

    Wat zouden dat eigenlijk voor ‘hoorntjes’ zijn die zowel de bij als de vlieg op hun kop hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *