23 Mei, maandag

Elke dag sta ik wel een paar keer stil bij mijn vijver, kijken naar wat er allemaal rondzwemt. Zo zag ik er de larven van libellen rondzwemmen, ik heb er tot nu toe twee kunnen ontdekken. Ik wist dat ze onder andere kikkervisjes aten maar hoopte dat ze zich zouden toeleggen op vliegenlarven, daar zouden er vast heel wat van zijn in de vijver. Maar helaas, zo af en toe zie ik ook een kikkervisje tussen de kaken van de rovers hangen. Ik hoop maar dat een paar kikkervisjes het overleven, want kleine kikkertjes zijn toch wel heel leuk…..

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “23 Mei, maandag”

 1. Margo avatar

  Leuk hè, een vijver? Je blijft kijken!

 2. Margo avatar

  Ieuw, dat vind ik dan weer zielig! Wat groeit er veel in jouw vijver! Ik zie wel dat ik achterloop qua vijver, terwijl die van jou later werd gemaakt en gevuld dan de onze.

 3. Ank avatar

  Heb jij een glazen wand in je vijver gemaakt of is dit van bovenaf gefotografeerd?

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb hem van boven gefotografeerd toen hij met zijn achterlijf naar lucht kwam happen.

  Ik twijfelde of het een libellenlarve was en ben verder gaan zoeken (ik zag geen kleine vleugeltjes en vond het ook vreemd dat hij via zijn achterlijf lucht kwam happen). Ik denk nu dat het de larve van een waterkever is, de geel gerande waterkever misschien? Ik heb een paar weken geleden een hele grote kever zien rondzwemmen die kort daarop ook weer verdwenen was.

 5. Margo avatar

  Ik heb ooit de larve van een of andere kever in mijn vijver (een andere) gehad, dat bleek een vraatmonsterkever die ook m’n kleine visjes aanviel. Ik had nieuwe aanwas van goudvisjes gehad en hij beet zich vast in zo’n arm visje. Als dat ‘m is zou ik ‘m er gauw uithalen.

 6. Marmein avatar
  Marmein

  Het is wel zo’n vraatzuchtige keverlarve (eenmaal een kever zijn ze minder vraatzuchtig heb ik gelezen, maar ik laat hem er mooi in zitten. Ik wil juist een vijver met kevers, torren, kikkers en als het lukt ook salamanders. Vissen komen er niet in. Dit jaar heb ik er niet zo heel veel kikkerdril in gegooid, en dus zullen er niet veel kikkers over blijven. Wanneer de kikkervisjes kikkers zijn (ze hebben al achterpoten) zullen de kevers zich denk ik gaan storten op de vliegenlarven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *