4 Juni, zaterdag

Het voordeel van een dagje rondom het huis scharrelen is dat je de tijd kunt nemen om naar dingen te kijken. Het ding waar ik het meest naar kijk is de vijver, daar zwemt nu van alles in en op, er omheen zijn steeds meer waterjuffers te zien, gisteren zag ik zelfs een libel (een platbuik denk ik) eitjes leggen door steeds met haar achterlijf in het water te dippen. Wat gefriemel bij de oeverplanten bleek een kikkertje te zijn, het staartje had hij nog niet verloren.

Zo zittend aan de waterkant zag ik nog andere dingen, zoals de bijen en hommels die druk af en aan vlogen bij de bloemen in de tuin. De hommel had een voorkeur voor het vingerhoedskruid,

De bij hield het meer bij de jacobsladder.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “4 Juni, zaterdag”

 1. Margo avatar

  Mooi hè hoe ze helemaal in dat vingerhoedskruid verdwijnen! Een vijver is altijd leuk, daarom wou ik er persé weer een! Het lukt jou goed ze in de vlucht te ‘vangen’!
  Wat ik nog eens zou willen is bijen en hommels filmen door versnelde opname een mooie slow motion van de vleugeltjes. Maar ik heb geen videocamera.

 2. Ina avatar

  Ik heb een witte vingerhoed met rode stippen
  interesse in wat zaad.?? als dat tenminste nut heeft, in verband met de bestuiving

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Altijd goed natuurlijk, wat zaad van een witte vingerhoed met rode stippen, als is het maar de vraag dat de zaailingen ook die kleur krijgen, dus ja, graag….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *