Ochtend

11 Juni, zaterdag

Normaal gesproken zie ik ze pas wanneer ze bruin staan te wuiven langs de waterkant. Of zoals hierboven, oud en met wapperende vlokken zaad. Ik heb nooit nagedacht over hoe de lisdodde eigenlijk groeide, op een bepaald moment is hij er gewoon. Deze week zag ik voor het eerst bewust een jonge lisdodde, net zo groen als de stengel en het riet om hem heen. Misschien is het geen wonder dat ik ze eerder nooit zag.

 

4 gedachten over “11 Juni, zaterdag

  1. Is dit wat een rietsigaar wordt??? zo ja, dan heeft het dus niets met een lis te maken??

  2. Hij heet dan ook een lisdodde Buurvrouw6, en niet een lis (wel goed lezen he? 😉 ) Wij noemden hem altijd stinksigaren omdat we hem aan een kant aanstaken en hem dan ‘oprookten’.

  3. Stinksigaren, ja zo noemden wij (mijn zusje en ik) ze ook! Ik dacht dat dat ónze benaming was!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.