11 Juni, zaterdag

Normaal gesproken zie ik ze pas wanneer ze bruin staan te wuiven langs de waterkant. Of zoals hierboven, oud en met wapperende vlokken zaad. Ik heb nooit nagedacht over hoe de lisdodde eigenlijk groeide, op een bepaald moment is hij er gewoon. Deze week zag ik voor het eerst bewust een jonge lisdodde, net zo groen als de stengel en het riet om hem heen. Misschien is het geen wonder dat ik ze eerder nooit zag.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “11 Juni, zaterdag”

 1. Margo avatar

  Prachtig zoals het licht er op valt!

 2. buurvrouw 6 avatar
  buurvrouw 6

  Is dit wat een rietsigaar wordt??? zo ja, dan heeft het dus niets met een lis te maken??

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Hij heet dan ook een lisdodde Buurvrouw6, en niet een lis (wel goed lezen he? 😉 ) Wij noemden hem altijd stinksigaren omdat we hem aan een kant aanstaken en hem dan ‘oprookten’.

 4. Margo avatar

  Stinksigaren, ja zo noemden wij (mijn zusje en ik) ze ook! Ik dacht dat dat ónze benaming was!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *